:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

На изчезване

В България все още има преса, макар недотам свободна според "Репортери без граници".

В неделя пък е съвсем на изчезване - прелитащият има всичко на всичко два вестника - "24 часа" и "Стандарт". Колкото има!

Първо ни хваща погледа "24 часа" и по-специално премиерът Борисов, който отишъл в Скопие и разперил своите бели криле на Гълъб на мира и Тюфлек на стабилността. В Македония се проведе среща на лидери от Западните Балкани, за да се разберат как ще се интегрират. Нашият министър-председател бе там специален гост и понеже президентите на Сърбия и Косово пак се изпокарали, нашият ги смъмри от висотата на европейската си същност: "Сърбия и Косово да се разберат като двете Кореи", разпореди Борисов и наръча лидерите да не са истерични егоисти, а разумни прагматици, защото - "ЕС... иска да ни види акъла, дали ставаме за там", цитира Великия Комуникатор "24 часа". Туск също бил на балканския форум и също като у нас - пробвал да шашне делегатите с образност и алегорика: "Историята на Балканите, която възприемаме като безкраен хорър, може да се превърне в хепиенд. Невъзможното става възможно".

В "Стандарт" темата за корейския път на Балканите е по-кротко отразена, защото вестникът си пази големите букви за друга новина - свидетелство за величието на Борисов: "Групата на богатите ни даде зелена светлина", ликува вестникът, гаче ли са го затрупали със зелени банкноти, не със зелен хайвер. "Групата на богатите" всъщност е Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, но читателят трябва да е опитен и наблюдателен като прелитащия, за да разбере този факт - от зор да се съобщи в най-тържествени и радостни тонове новината самата същност на информацията минава между другото. По-важно е да се направи реверанс: "Генералният секретар на ОИСР похвали Борисов за икономическите резултати на страната ни".

Прогноза: един ден последният брой на последния български вестник ще съобщи, че Борисов е най-голямото национално богатство - и спокойно ще затворим вратата.
1353
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД