:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 435
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КНДР закрива ядрен полигон

СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Южнокорейският президент Мун Чже Ин разговаря по телефона с японския премиер Шиндзо Абе след историческата си среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун в петък. На нея Ким е заявил, че е готов да разговаря с Япония „по всяко време”. Малко преди срещата Абе информира президента Мун за желанието си да разговаря с лидера на Северна Корея.
Властите в Северна Корея окончателно ще затворят своя ядрен полигон Пхунгери през май. Процесът на неговото демонтиране ще бъде публичен. Това заяви на брифинг в Сеул говорителят на южнокорейския президент Мун Чже Ин. Договорката за закриването бе постигната по време на историческата среща на лидерите на двете Кореи на 27 април. Ким Чен Ун е обещал да покани журналисти и експерти в областта на сигурността, които да наблюдават този процес, каза още говорителят на южнокорейския президент.

В петък южнокорейският президент Мун Чже Ин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун се срещнаха на границата между двете страни в Панминчжон. Тогава за пръв път севернокорейският лидер стъпи на южнокорейска територия. След историческите преговори беше подписана Декларация за мир, процъфтяване и обединение на Корейския полуостров.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е заявил, че ще премести часовата зона на страната с 30 минути, като така се изравни с часовата зона на Южна Корея като жест на помирение. Двете страни на полуострова имат различни часови зони от 2015 г., когато изненадващо КНДР смени стандартното си време с 30 минути назад от това на Южна Корея.









ПЛАН

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да се срещне с лидера на КНДР Ким Чен Ун в близките три-четири седмици, за да обсъдят безядрен Корейски полуостров.
1070
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД