:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Наказан до живот треньор бе уличен, че все още работи с руски национали

Срещу Виктор Чегин е започнало вътрешно разследване
Руската антидопингова агенция (РУСАДА) започна вътрешно разследване, след като се разбра, че треньорът по спортно ходене Виктор Чегин продължава да работи с национали въпреки доживотната си дисквалификация от леката атлетика. Той е бил видян да ръководи тренировъчен лагер на топ атлети в отдалечения град Каракол в Киргизстан.

"Екип от отдела за разследване на антидопинговите нарушения пътува до Каракол, за да получи информация за възможно нарушаване на санкция от страна на руския национален отбор по лека атлетика - обяви РУСАДА. - Установено бе, че наказаният до живот В. М. Чегин е взимал директно участие в занимания на руски национални състезатели по спортно ходене. На 25 април от руската федерация по лека атлетика (ВФЛА) бяха изискани обяснения в най-кратък срок. В момента разследването е в ход."

Същевременно разследващият журналист от германската държавна телевизия ARD - Хайо Зепелт, съобщи, че от сигурен източник знае, че Чегин е водил и тренировъчен лагер в Чебоксари (Рус) през март. На него също се подготвяли елитни атлети, включително световният вицешампион на 20 км ходене Сергей Широбоков.

Чегин нашумя през 2009 г., когато трима негови възпитаници станаха световни шампиони в Берлин - Сергей Кирдяпкин (50 км), Валерий Боричин (20 км) и Олга Канискина (20 км). Впоследствие и тримата бяха дисквалифицирани, а постепенно треньорът бе развенчан, след като над 30 негови състезатели се провалиха на допинг контроли.

През 2014 г. ВФЛА извади Чегин от треньорския състав на "сборная" за европейското първенство в Цюрих, но му позволиха да продължи да работи с атлети на територията на страната и в подготвителния център в Саранск, кръстен на негово име. РУСАДА обаче му наложи доживотната санкция през март 2016-а.
53
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД