:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борците ни окапаха в първия ден на Евро`18

Нито един от първите петима наши участници не стигна до полуфинал
Българското участие на европейското първенство по борба в Каспийски (Рус) започна минорно и първите ни петима състезатели окапаха в ранна фаза. Шампионатът стартира със схватките в класическия стил, като от петимата ни участници нито един не успя да се класира дори за полуфиналите, макар цели четирима да хранеха до късно снощи надежди, че може да бъдат изтеглени на репешажи за бронзов медал.

Най-голямата надежда на отбора - еврошампионът от 2017 г. Тарек Абделслам, отстъпи с 1:5 т. още в първата си схватка в кат. 87 кг пред Роберти Коблиашвили (Груз), бронзов медалист от световното в Париж`17 и втори в Европа преди 2 г. Египтянинът с български паспорт обаче запази шанс за евентуален репешаж, тъй като на 1/4-финал Коблиашвили надви с 2:1 т. Кристофер Берг (Шв) и по-късно снощи трябваше да се бори с Микита Климович (Блрс) за място на днешния финал. Само при победа на грузинеца Тарек ще получи втори шанс - да спори за бронзово отличие.

Подобно снощи бе положението и на още трима национали. В кат. 130 кг Милослав Методиев започна с 5:0 срещу Рафал Крайевски (Пол), но на 1/4-финала бе спрян от Якоби Каяя (Груз) - 0:4, и снощи очакваше евентуално грузинецът да му даде втори шанс. При 63-килограмовите Николай Вичев надви с 4:0 Дмитро Добров (Укр), а после отстъпи със със същия резултат на Михай Михуц (Рум), който продължи на полуфиналите.

В кат. 55 кг пък имаше само 8 борци, но Недялко Петров загуби на старта от естонеца Хелари Мегисалу с 2:3 т. и трябваше да се надява Мегисалу да надвие на полуфиналите Екрем Йозтюрк (Тур).

Също в първата си схватка бе надвит и Руслан Пашкулский (кат. 77 кг) - 3:7 от Микола Драган, а после украинецът загуби на 1/8-финал от Карапет Чалаян (Арм) и това сложи край на участието на българския представител.
50
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД