:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 231
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Арменският парламент избира нов премиер

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Никол Пашинян
Арменският опозиционен лидер Никол Пашинян бе официално номиниран за поста министър-председател от своите поддръжници. Той вече е на крачка от победата след две седмици на масови протести, които промениха политическия пейзаж на страната. Парламентът на страната трябва да гласува днес кой да поеме изпълнителната власт след оставката на премиера Серж Саркисян миналата седмица.

Лидерът на протестното движение, което свали от власт Саркисян, настоя, че само той може да отърве Армения от корупцията и бедността. Въпреки това той все още има нужда от няколко гласа от управляващата Републиканска партия, която е с мнозинство в парламента, за да извоюва победа при гласуването на депутатите.

Партията начело със сваления премиер Саркисян все още не е обявила официално своята позиция относно гласуването, въпреки че някои от нейните членове заявиха, че няма да застанат на пътя на кандидатурата на Пашинян. След дни на непрекъснати преговори двете големи партии, включително "Процъфтяваща Армения", която има 31 места в парламента, заявиха, че ще подкрепят Пашинян.

962
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД