:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 419
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Съоснователят на WhatsAp Ян Кум напуска

компанията заради разногласия с шефовете във "Фейсбук" за начина на управление на личните данни на потребителите, съобщи в. "Вашингтон пост". Ян Кум заяви в своя публикация в понеделник, че е дошъл моментът да "продължи напред" и да отдели време да прави неща извън технологиите. "Ще продължа да се радвам на WhatsApp - само че отвън", написа той. WhatsApp - приложението за съобщения, бе купено от "Фейсбук" за 19 млрд. долара през 2014 г. в най-голямото си придобиване до момента. Публикацията от понеделник, с която Кум обяви оставката си, не включва опасения около неприкосновеността на личния живот и не адресира конкретно ролите му във Facebook извън WhatsApp. Според вестника Кум е "изтощен от различията в подхода", особено по отношение на събирането на данни, криптирането, приходите от реклама и мобилните плащания.



Президентът на САЩ реши да даде отсрочка

и да запази до 1 юни временното изключване на ЕС от митата за внос на стомана и алуминий, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Белия дом. На 8 март Доналд Тръмп въведе мита от 25% върху вноса на стомана и 10 на сто върху вноса на алуминий. Но в края на март той временно освободи от митата страните - членки на ЕС, които са изнесли в САЩ през м.г. стомана за 5.3 милиарда евро и алуминий за 1.1 милиарда евро. Европейската комисия заяви, че удължаването на временното освобождаване само продължава несигурността на пазара, която вече се отразява върху бизнес решенията. Говорител на британското правителство заяви, че удължаването е "положително", но добави, че британската стоманодобивна и алуминиева промишленост се нуждае от защита. Германия и Франция поискаха окончателно освобождаване от митнически тарифи за стомана и алуминий. Канада и Мексико също ще се ползват от временното изключение до 1 юни.



Жена оглави за пръв път Европол



Бившият началник на белгийската криминална полиция Катрин де Бол вчера официално пое поста на изпълнителен директор на Европейската полицейска агенция, се казва в официално изявление на институцията. Тя замени досегашния изпълнителен директор на Европол Роб Уейнрайт. Назначението е за срок от 4 години. "Основната ми задача на този пост ще бъде да се увеличи доверието в агенцията, както и повишаване на ефекта от работата й. Необходимо е също да се гарантира запазването на баланса между оперативните нужди на страните членки и ролята на Европол в областта на сигурността", каза де Бол след назначаването си. 48-годишната Катрин де Бол, юрист по образование, е била офицер от жандармерията, а след това на длъжност в криминална полиция. През 2012 г. става генерален комисар на федералната полиция на Белгия, като отново е първата жена на тази позиция.
903
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД