:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ердоган раздава предизборно $6 млрд.

12 млн. турски пенсионери ще получат финансови бонуси седмица преди предсрочния вот през юни
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Турският премиер Бинали Йълдъръм (вдясно) с президента Реджеп Ердоган в Анкара.
6 млрд. долара ще раздадат на турските граждани президентът Реджеп Ердоган и правителството дни преди предсрочния вот, насрочен за 24 юни, съобщи електронното издание "Политико". От финансовите бонуси ще се възползват над 12 млн. пенсионери, които ще получат допълнително по 244 долара (по 1000 турски лири) преди двата най-големи мюсюлмански празника през годината, ще бъдат увеличени и социалните плащания, които хората на възраст над 65 г. получават на всеки три месеца - от сегашните 65 долара (265 лири) на 120 долара (500 лири).

Правителството е внесло за одобрение в парламента специалния финансов пакет, целящ "преструктуриране на дългове и социална реформа", обяви още премиерът. Освен финансови бонуси за над 12 млн. пенсионери той включва схеми за преструктуриране на дългове на гражданите, натрупани от неплатени данъци и различни видове глоби, дължими към държавни институции. "Чрез този пакет решаваме проблемите, които гражданите имат с институциите", обясни Йълдъръм. Той допълни, че турците трябва да подадат до края на юли молби, за да се възползват от този пакет. Властите също така предприемат мерки и за узаконяването на почти 13 млн. постройки на територията на цялата страна. На собствениците им ще бъдат издадени специални документи.

В средата на април турският президент Ердоган изненадващо обяви, че в Турция ще се проведат предсрочни избори на 24 юни. Това ще ускори преминаването на страната към президентска система на управление, която беше одобрена от турците на референдум през април м.г. Редовен вот за парламент и президент трябваше да се състои през ноември 2019 г.



СМЕТКИ



"Финансови бонуси от по 1000 лири ще раздадем преди Рамазана и други 1000 лири преди Курбан Байрам. Парите ще получат над 12 млн. пенсионери. Сумите са големи, но сме намерили откъде ще ги заделим", заяви министър-председателят Бинали Йълдъръм, цитиран от в. "Хюриет". Той увери, че сметките "са направени от експерти и одобрени от президента Реджеп Тайп Ердоган".
2
1382
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
02 Май 2018 08:02
Тез мурафети Тайпи ги е научил от наш Боко, ша знайш !
В държава, където пенсионерите са рахат, ислямизма и забратките ще властват без съмнение !
02 Май 2018 08:30
И аз това си помислих - явно на Балканите всички мурафети са еднакви.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД