:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 411
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Силни бегачи

са подали заявка за маратона на Варна, който ще стартира на 13 май в 9.30 ч. пред сградата Операта. Сред тях са петима мароканци, включително победителят в маратона на Стара Загора миналия месец - Ахмет Насеф. Ще бяга и кениецът Абел Кибет Рот, втори в Стара Загора. При жените също ще участват първите две от Стара Загора - Рут Матебо (Кен) и Вира Овчарук (Укр). Освен класическия маратон от 42.195 км има опции за по-масово участие - 2 и 10.5 км, а ще има и полумаратон от 21 км. Наградният фонд е 49 000 лв., разпределен в 44 индивидуални награди, като за победителите (мъж и жена) в класическия маратон са предвидени по 8000 лв.



Шахматен

Турнир на шампионките ще се състои в плевенския хотел "Ростов" (14 - 21 май), като ще участват десетте най-добри шахматистки в националната ни ранглиста (без Антоанета Стефанова). Те са Маргарита Войска (11-кратен шампион на България), младите Нургюл Салимова, Виктория Радева и Габриела Антова, както и Ива Виденова, Адриана Николова, Мария Велчева, Румяна Гочева, Елица Раева и Любка Генова. Турнирът ще е в 9 кръга (всяка срещу всяка), а наградният фонд е 8000 лева.



Александър Жуков

обяви, че няма да се кандидатира отново за президент на руския олимпийски комитет. Изброите са в края на май, а Жуков, който е начело на комитета от 2010 г., мотивира отказа си с това, че има прекалено много задължения като депутат в Държавната дума. Това означава, че Жуков автоматично ще загуби и мястото си като член на МОК и там ще останат само двама представители на Русия - Шамил Тарпишчев и Елена Исинбаева, която е в комисията на спортистите. Като фаворит за нов шеф на руския комитет е сочен настоящият му вицепрезидент Станислав Поздняков.
929
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД