:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 638
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пламен Константинов смята, че има ограничен избор на волейболисти

13 национали вече тренират в София с взор към Мондиал `18
Странно изказване направи селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов по отношение на възможностите си за избор на играчи. Според 44-годишния специалист, който е треньор и на руския гранд "Локомотив" (Новосибирск), е много по-лесно да се сглоби клубен, отколкото национален отбор.

"За мен националният отбор е коренно различна работа от тази в клубния. Най-вече защото изборът на състезатели е много ограничен и това са хората, с които трябва да се постигне даден резултат. По-лесно е в клубните отбори, където има по-голям избор. В националния отбор, особено в нашия, бройката е ограничена. Харесва ти или не, трябва да намериш начин, за да работиш конкретно с тези хора. Това са разликата и спецификата на националния отбор. Това невинаги е лесно", посочи Константинов пред "Диема спорт".

Не стана ясно защо Гибона се чувства длъжен да работи с определени волейболисти, при положение че България не страда от липса на таланти и обикновено самият той включва по 30 имена в разширения си списък. В момента на подготовка в София са 13 национални състезатели, трениращи за летния сезон, кулминацията в който ще бъде Мондиал `18 в Италия и България.

"Отборът вече се събра на подготовка малко по-рано от обявените дати, защото някои от момчетата приключиха по-рано и щеше да се получи една "дупка" от около 20 дни, след която е трудно да се навлезе във форма. В четвъртък ще се присъедини Тошко Скримов. Теди Салпаров също се присъедини по-рано, защото той беше поискал по-дълга почивка. Имаме петима, които играят финалите на своите първенства", обясни Константинов.

Той предупреди, че очаква доста проблеми с контузени играчи, което евентуално би възпрепятствало подготовката и представянето на тима ни през 2018 г.

"Традиционно в първата седмица от подготовката сме повече като лазарет - заяви селекционерът. - Голяма част от състезателите идват с хронични проблеми, които са имали през целия сезон. Не е оптимално състоянието, особено на тези, които са играли тежки първенства. Да не говорим за тези, които играят и европейски турнири. Без проблеми няма да минем."
982
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД