:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 511
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон ще задължи офшорните зони да разкрият собствениците на фирми

Тереза Мей
Британският парламент ще задължи подопечните му територии със статут на данъчно убежище или офшорна зона да разкрият до 2020 г. кой точно притежава фирми, регистрирани там, съобщи Би Би Си. Целта е да се подобри борбата с корупцията и укриването на доходи от данъчните власти. Мярката няма да важи за остров Ман и т.нар. Острови в Ламанша, включващи Джърси и Гърнси, тъй като парламентът няма право да им налага волята си. Няколко политици от управляващата Консервативна партия се съюзиха с депутати от опозиционната Лейбъристка партия в подкрепата си за промени в закона, които за пръв път бяха предложени от бившия премиер Дейвид Камерън, но срещнаха съпротивата на властите във въпросните територии. Към момента от тях се изисква да разкриват информация за реалните собственици на офшорни компании и банкови сметки единствено пред органите на реда, и то само ако това изрично бъде поискано от тях. Орландо Смит, премиер на Британските Вирджински острови, заяви, че е "силно разтревожен" от събитията в Лондон, и определи политиката за повече прозрачност като "много несъвършена".

Великобритания ще може да налага санкции на хората, които мощно нарушават човешките права с т.нар. поправка "Магнитски", решиха депутатите в Камарата на общините на британския парламент. Поправката е подобна на тази, приета от САЩ през 2012 г. Точката е добавена към закона за санкциите, написа в "Туитър" британският министър на външните работи Борис Джонсън. За "Закона Магнитски" против чиновниците от Русия се говори отдавна, като става дума за хора, които нарушават правата на човека и са замесени в корупция.
1
1124
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Май 2018 20:19
Тереза Мей ? Нали казах 100 пъти, че жени трябва да управляват България ! Мъжете сме страхливи и подкупни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД