:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Антикорупционната комисия абсурдно не глоби лидера на "Атака"

Волен Сидеров
Новата комисия за борба с корупцията е прекратила производство за конфликт на интереси срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, въпреки че той не е декларирал свое участие в търговско дружество, съобщи "Капитал". Решението не е публикувано на сайта на комисията, а на страницата на несъществуващата вече комисия за конфликт на интереси.

Мегаорганът, който трети месец се скъсва да прави показни арести срещу кметове, констатира, че Сидеров е извършил нарушение. Оправданието за прекратеното производство e, че Законът за предотвратяване и установяване конфликт на интереси вече бил отменен, а новият антикорупционен закон бил сходен, но не идентичен. Случаят на Сидеров обаче е еднакъв и по стария, и по новия закон - депутатът е в нарушение, а глобата е една и съща - между 1000 и 3000 лв. Оправданието с отменения закон е още по-абсурдно - досега комисията винаги е изтъквала, че преходът към мегаоргана е изключително плавен и няма никакво прекъсване в работата му, а пълно припокриване.

Проверката срещу лидера на "Атака" е по сигнал на Фондация "Антикорупционен фонд" от февруари. В него се казва, че през октомври 2017 г. Волен Сидеров е станал учредител и съдружник в търговско дружество "Галерия Стил" ООД. Става въпрос за шумно рекламираната от партийната централа изложба, която беше открита от Сидеров, представен като меценат. Според справка в Търговския регистър депутатът притежава мажоритарен дял от дружеството - 75 дяла. Лидерът на "Атака" не е декларирал промяната в имотното си състояние.

След като е била сезирана комисията, Сидеров поправя декларацията си. Органът освен това мотал подателя на сигнала за липса на данни в него.

Пламен Георгиев

 Пламен Георгиев


1
2266
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Май 2018 22:40
Не закачайте "Златния пръст".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД