:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 371
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разговори с БСП внесоха напрежение в „Обединени патриоти“

СНИМКА: БГНЕС
Срещата на вицепремиера Красимир Каракачанов с лидера на социалистите Корнелия Нинова внесе разкол в редиците на обединените патриоти.
Поредна разпра разтърси вчера "Обединени патриоти". Поводът този път бяха разговорите, които вицепремиерът и съпредседател на националистическата коалиция Красимир Каракачанов проведе с водача на БСП Корнелия Нинова. Каракачанов покани соцлидера да обсъдят плановете му за модернизация на армията, които ще изискват санкцията на Народното събрание, както и собствените му поправки в Закона за вероизповеданията, които публикува вчера. В четвъртък се очаква Нинова да се срещне и с другия съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов.

Така единственият, който остава извън тези разговори, е третият лидер на патриотите Волен Сидеров. Лидерът на "Атака", който оглавява парламентарната група на ОП, гневно обяви вчера, че подобни срещи не са били "оторизирани от "Обединени патриоти". "Не съм упълномощавал въпросните лица да преговарят с която и да е партия извън управляващата коалиция", написа Сидеров във "Фейсбук". По думите му "всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за управление на България между "Атака", ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. Те са извън решенията на коалиционния съвет на ОП, затова трябва да се смятат за нелегитимни". Като наказателна мярка Сидеров обяви, че отменя заседанието на парламентарната група, което трябвало да се проведе вчера. И ултимативно поиска "изясняване на позициите на НФСБ и ВМРО по отношение на коалиционната политика".

Красимир Каракачанов коментира, че срещата му с Нинова е била в качеството му на военен министър, а не на партиен лидер. "Може би някой не го е информирал правилно. Няма никакви преговори", заяви вицепремиерът по адрес на Сидеров. И заключи: "Когато ние сме в тази коалиция, "Обединени патриоти", и участваме в това управление, изпълняваме си ангажиментите докрай".
1
1086
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Май 2018 21:23
Грешка на Каракачанов.
Той е поискал нещо, тя си повтаря, че правителството трябва да си подаде оставката.
Напълно излишна среща, грешна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД