:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Манчестър Сити" счупи три рекорда във Висшата лига

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Ивоарският халф Яя Туре (34 г.) се сбогува с феновете на "Манчестър С" след последния си мач на ст. "Етихад" - победата с 3:1 над "Брайтън&Хоув Албиън". След края на сезона той напуска "Сити", където от 2010 г. насам записа 316 мача и 82 гола.
"Манчестър Сити" победи с 3:1 "Брайтън" и подобри три рекорда във Висшата лига. Тимът на Хосеп Гуардиола, който си осигури титлата още в средата на април, вече има 97 точки в първенството и подобри постижението на "Челси" на Жозе Моуриньо от сезон 2004/2005. Освен това "Сити" вече е със 105 гола през този сезон, с което счупи друг рекорд на "Челси" - на тима, воден от Карло Анчелоти през сезон 2009/2010. "Гражданите" постигнаха и 31-вата си победа, с което постигнаха трети рекорд на "сините" във Висшата лига, този път дело на тима на Антонио Конте през миналия сезон.

След мача Гуардиола обяви, че целта е тимът му да завърши сезона със 100 точки. В неделя "Сити" гостува срещу "Саутхемптън" в последния си мач. "Вече имаме 97 точки, много голове, много победи. Искаме 100 точки, за да завършим почти перфектния сезон във Висшата лига", каза Гуардиола.

Мениджърът обяви, че "Сити" трябва да спечели още трофеи, за да бъде считан за един от най-великите: "Трябват ни още купи, за да се наредим до "Манчестър Юнайтед" от 90-те или "Ливърпул" от 80-те. Но в един сезон бяхме по-добри от всички отбори в историята на Висшата лига и английския футбол."

В друг мач "Хъдърсфийлд" завърши 1:1 с "Челси" като гост и запази мястото си в елита. "Сините" пък почти загубиха шанс за класиране в Шампионската лига, за където се класира "Тотнъм" след 1:0 над "Нюкасъл" на ст. "Уембли".
1172
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД