:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стадионът на "Ботев" трябва да е готов до март 2020 г.

Общинският съвет в Пловдив официално удължи концесията на съоръжението
СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА "БОТЕВ" (ПД)
Един от най-обещаващите млади футболисти на "Ботев" - Станислав Шопов (16 г.), позира с фланелка на пловдивския тим, след като подписа 3-годишния си договор.
Срокът за строителството на ст. "Христо Ботев" по действащия концесионен договор беше удължен вчера до 13 март 2020 г. с решение на Общинския съвет в Пловдив. Точката бе включена като извънредна в дневния ред, като "за" гласуваха 43-ма общинари, а двама се въздържаха.

Обсъждането не мина спокойно, а един от съветниците - Божидар Здравков, се възпротиви с мотива, че ръководството на футболния клуб не е представило финансови разчети за довършването на съоръжението. Той бе контриран, че трябва да се помогне на управата на "Ботев" да довърши по-бързо започнатото. Със сходни аргументи не се осъществи и идеята за създаване на комисия, която да разгледа предложението за удължаване на концесия, като инициаторът Пепа Деведжиева сама оттегли предложението си.

Думата взе и кметът на Пловдив Иван Тотев, който призна, че в общината все така са притеснени дали "Ботев" ще дострои стадиона по условията на концесията, но удължаването на срока е единственото реално решение. Той допълни, че след дълги разговори с ръководството на клуба и спонсора Георги Самуилов е стигнал до извода, че правилното политическо решение e да се даде възможност на клуба да реализира идеите си.

Сега се очаква Самуилов официално да влезе в "Ботев" като собственик на мажоритарен дял от акциите и да започне работа по размразяване на строежа. До дни скенери ще започнат обследване на състоянието на съоръжението и едва щом излязат техните анализи, ще се пристъпи към същинското дострояване. По договор "Ботев" трябва да инвестира не по-малко от 14,45 млн. лв. за стадиона, но разчети показват, че са нужни общо около 20 млн. лв. Целта е съоръжението да получи 4 звезди и да отговаря на изискванията на УЕФА за мачове от евротурнирите, включително от груповите фази и елиминациите на Шампионската лига и Лига Европа.



ДРУГА ИНВЕСТИЦИЯ

"Ботев" (Пд) реши да направи и друга инвестиция в бъдещето, след като подписа договор за 3 сезона с 16-годишния юноша Станислав Шопов. В споразумението с халфа има и откупна цена - 800 000 лв. От зимата Шопов тренира с мъжкия отбор, макар да продължава да играе за юношите. Той е и капитан на националния тим (до 16 г.).
1
1205
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Май 2018 00:24
А дано! Ботев заслужава да играе на хубав и модерен стадион, защото има публика която да го пълни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД