:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 241
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Китай официално поиска АЕЦ "Белене"

Снимка: Министерство на енергетиката
...
Китайската ядрена корпорация потвърди инвестиционния си интерес към проекта "АЕЦ "Белене", съобщиха вчера от Министерството на енергетиката. "Няма да бъдат предоставяни държавни гаранции по проекта или сключвани дългосрочни договори за изкупуване на произведената електроенергия", е заявил вицепремиерът Томислав Дончев на срещата с представители на компанията. Те от своя страна потвърдили готовност да участват, ако има процедура за избор на инвеститор за Втора атомна. Също вчера енергийният експерт Богомил Манчев коментира, че България е закъсняла с изграждането на АЕЦ "Белене". Според председателя на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков не бива да се спекулира с темата за финансирането за централата. Той отбеляза, че когато се обяви цена от 10-11 млрд. евро за проекта, много хора си мислят, че тези пари трябва да са налични "в торбата", което не е вярно. "Такава сума е относително лесно обезпечима, стига да има достатъчно икономически анализи, които обосновават необходимостта от проекта. Мисля, че такива доклади вече има", каза Нейков.
5
2422
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
10 Май 2018 19:35
Ако чичо САМ и дъртата му метреса Европа ни разрешат да дадем проекто-АЕЦа "Белене" на китайците, значи няма да ни спрат да им дадем на китайците и югоизточния NUTS 2 level район под наем, за 100 години напред - по терка, по който те бяха дали Хонконг и Макао...
10 Май 2018 19:45
Дайба таз крива нива - вчера в горещите новини редакцията ни информира, че Китайската ядрена компания потвърди интереса си към АЕЦ "Белене"
Китайската Национална Ядрена Корпорация (CNNC) потвърди инвестиционния си интерес към проекта АЕЦ „Белене“. ....
....Представителите на CNNC потвърдиха намерението си да участват при евентуалното провеждане на процедура за избор на инвеститор във връзка с проекта "Белене".

Днес същата редакция ни информира, вече на първа страница, че Китай официално поиска АЕЦ"Белене" - кога ни лъжат? Защото в текста си пише същото от вчерашната гореща новина - имали интерес, тинтири-минтири.

Защо?
10 Май 2018 21:41
"Такава сума е относително лесно обезпечима, стига да има достатъчно икономически анализи, които обосновават необходимостта от проекта. Мисля, че такива доклади вече има", каза Нейков.

Ама нали правителството плати едни 5 милиона ли бяха на HSBC за доклад? Де го този доклад и за какво въобще бяха похарчени въпросните пари?!
11 Май 2018 09:24
Да не довтаса пак някой изплискан дядка - сенатор и да строи Президента , да обещае, че ще бъде добро другарче.
Само че не вярвам , такива изпълнения, които минаваха при Плевню, да минат и при Радев !
12 Май 2018 10:25
Също вчера енергийният експерт Богомил Манчев коментира, че България е закъсняла с изграждането на АЕЦ "Белене"

Какви енергийнии експерти се раждат по нашата подмандатна територия, а ел. ток непрекъснато поскъпва?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД