:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Управляващи и опозиция заедно ще спират рекламата на хазарта

Идеята на вицепремиера Симеонов за връщане на пушенето не срещна подкрепа в ГЕРБ
СНИМКА:ИЛИЯНА КИРИЛОВА
Проблеми в коалицията няма, обобщиха в един глас вчера вицепремиерът Валери Симеонов и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Два дни преди това лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви: "Отношенията в правителството между коалиционните партньори са добри, но явно в парламента скърцат".
Намерението да се ограничи рекламата на хазартни игри получи широка парламентарна подкрепа. Вчера вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с парламентарното ръководство на ГЕРБ и с лидера на БСП Корнелия Нинова. И докато депутатите видяха "епидемия" в търкането на талончета и изразиха намерение да я спрат, идеята на Симеонов да се либерализира забраната за пушене на обществени места срещна съпротива.

На фона на изразеното съгласие за рекламата на хазарта не липсваха и политически нападки. Разговорът на лидера на НФСБ с левицата беше определен от Нинова като проблем в управляващата коалиция. "Ситуацията в държавата е странна - управляващи партии търсят плаващи мнозинства, а не се излиза с обща програма на кабинета", каза тя.

"Действително в момента има епидемия и заразяване на подрастващите и на хора, които са с по-нисък социален статус, които се поддават на манипулации от медиите във връзка с хазартните игри", коментира лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му сегашната законодателна регулация дава прекомерно голяма възможност за реклама на хазартните игри. От БСП също изразиха готовност за подкрепа, като Корнелия Нинова обобщи, че не може да има облекчения за хазартната дейност, а за детските храни да се плащат данъци. "Ако на нашата държава и на нас като политици приоритет ни е хазартът да бъде с по-ниски данъци, отколкото да си отглеждаме децата и да сложим като приоритет лекарствата и възрастните хора - това е странен избор", добави Нинова. Нито един от участниците в срещите вчера обаче не поясни дали ще се направят предложения за повишаване на налозите върху хазартните игри, които в момента ползват големи облекчения.

Предложенията на НФСБ обхващат промени в два закона - за хазарта и за радиото и телевизията. Обмисля се не само да се ограничат клиповете на победители в лотарийните игри, да се забрани скритата реклама, но и да се спре продажбата на билетчета за търкане в хранителни и алкохолни магазини и в лафки. Това ще може да става единствено в лицензираните заведения от комисията по хазарта. Според Валери Симеонов, след като БСП и ГЕРБ са дали своята подкрепа, "има достатъчно категорична позиция не само в обществото, но и сред политическите среди, което е добре". "Има шанс този закон да мине", добави той. А от своя страна Корнелия Нинова се зае да търси национално съгласие по темата и обеща да съдейства за подкрепа и от ДПС, с които Валери Симеонов отказа среща, защото били "мафиотска структура".



СЪПРОТИВА



По другите законодателни инициативи на НФСБ вицепремиерът Валери Симеонов не срещна подкрепа. ГЕРБ е против облекчения за тютюнопушенето, а по думите на Нинова в левицата ще гласуват "по съвест", защото били 50:50. НФСБ внасят промени и в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), в Закона за шума, както и в Закона за счетоводството. В тях се предлага да бъдат облекчени изискванията за одит за малкия и средния бизнес, както и да бъде премахната възможността дискотеки с декари площ и бетонни основи да се водят преместваеми обекти. А в Закона за местните данъци и такси от партията на Симеонов предвиждат такса върху апартхотелите, които според тях избягват данъчно облагане и работят като нелоялна конкуренция на "спазващите закона предприемачи".
4
1520
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
10 Май 2018 22:48
Не само рекламата и данъци да наложат....
11 Май 2018 08:51
А защо просто не одържавят хазарта? Тогава вече и по- прилични данъци ще наложат, защото няма да има кой да лобира за обратното.
11 Май 2018 09:31
А защо просто не одържавят хазарта?


Защото пак ще отворят бизнес за такива като Весела Лечева и майката на Шиши.
11 Май 2018 09:36
В тях се предлага да бъдат облекчени изискванията за одит за малкия и средния бизнес,


Защото докато скубят малките и средни бизнесмени, д.е.с проспаха източването на Корпоративна банка.
И, ега ти файдата от тежки одитори !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД