:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Изпадането на "Хамбургер" предизвика хаос на стадиона

Часовникът на "Фолкспаркщадион" спря, преди да отброи 55 години в Бундеслигата
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Част от агитката на "Хамбургер" предизвика истински пожар на "Фолкспаркщадион" в края на последния мач на тима в Бундеслигата.
Легендарната история на "Хамбургер" в Бундеслигата приключи след 55 сезона. Единственият клуб, който никога не бе изпадал от първенството на Германия след създаването на лигата през 1963 г., официално напусна елита. Така специално монтираният през 2001 г. часовник на "Фолкспаркщадион" спря да отброява славните часове на "Шпорт Ферайн" след 54 години и 261 дни.

Историческото събитие бе прието болезнено от феновете в Хамбург и част от агитката създаде истински хаос на стадиона по време на домакинството от последния кръг срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах). "Хамбургер" спечели с 2:1, но в същото време прекият конкурент "Волфсбург" би "Кьолн" с 4:1 и си осигури място в баража за оставане срещу третия от Втора Бундеслига - "Холщайн" (Кил).

Двубоят на "Фолкспаркщадион" бе прекратен около минута преди края на редовното време, когато феновете зад едната врата започнаха да хвърлят бомби и предизвикаха пожар на терена. Десетки полицаи, пожарникари и стюарди направиха кордон на игрището, за да предотвратят по-сериозни ексцесии.

Драма имаше и в борбата за призовите места и квотите за Шампионската лига. В директен сблъсък за бронзовите медали "Хофенхайм" победи "Борусия" (Дортмунд) с 3:1 у дома и завърши трети след шампиона "Байерн" и "Шалке 04". Загубата можеше да коства на "жълто-черните" участието в най-престижния европейски клубен турнир, но в крайна сметка зае 4-тото място в крайното класиране с по-добра голова разлика от "Байер".

Тимът от Леверкузен се нуждаеше от победа с четири гола разлика в последния кръг и дори поведе с 3:0 срещу "Хановер", но двубоят на ст. "БайАрена" завърши 3:2.
1081
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД