:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 443
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хамилтън спечели второ състезание поред в F1

След триумфа си а Гран при на Испания световният шампион се откъсна на 17 точки в класирането
Люис Хамилтън спечели безапелационно състезанието за Гран при на Испания във Формула 1 и се откъсна със 17 т. в генералното класиране. Асът на "Мерцедес" бе най-бърз в съботната квалификация за място и вчера стартира от първа позиция, без да даде шансове да бъде затигнат. До него от първа редица потегли съотборникът му Валтери Ботас, но още след първия завой той бе изпреварен от Себастиан Фетел с "Ферари".

Почти веднага Ромен Грожан ("Хаас") се завъртя и в него се набиха Пиер Гасли ("Торо Росо") и Нико Хюлкенберг ("Рено"), което изкара на пистата кола за сигурност. След подновяването на състезанието Хамилтън отвори разлика от 5 секунди пред Фетел, а в същото време третият Ботас не се държеше близо до пилота на "Ферари".

В 18-ата обиколка Фетел влезе в бокса за първа смяна на гуми и се завърна на трасето седми. Две обиколки по-късно същото направи и Ботас, докато Хамилтън продължи да трупа аванс. Британецът спря в бокса чак в 26-ата обиколка, точно след като другото "Ферари" - на Кими Райконен, отпадна от битката. Фетел успя да се изкачи до 4-а позиция, но не мина по-напред и след втората си смяна на гуми (в 42-ата обиколка) и така стратегията с един стоп повече на "Ферари" не даде очаквания резултат.

В крайна сметка Хамилтън завоюва своята 64-а победа в кариерата и втора поредна (след Гран при на Азербайджан), а успехът на "Мерцедес" стана двоен, тъй като Ботас завърши втори. Третото място зае Макс Верстапен ("Ред Бул"), а Фетел си остана четвърти. Това позволи на шампиона Хамилтън да натрупа още по-голяма преднина пред германеца - той вече има 95 т., срещу 78 на Фетел. Трети излезе Валтери Ботас с 58, изместил отпадналия в това състезание Кими Райконен (48).

При конструкторите "Мерцедес" е убедителен лидер след двойната победа, като има вече 153 т., срещу 126 на "Ферари". На трето място е "Ред Бул" с 80.

Следващият, шести кръг от шампионата на Формула 1 е по улиците на Монте Карло на 27 май.
741
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД