:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пулев: Като съм българин, не значи, че съм шматка

СНИМКА: БГНЕС
На вчерашната среща в Музея на спорта в София Кубрат Пулев получи картина като подарък от възпитаниците на столичното СУУУС "Проф. д-р Дечо Денев".
Търгът за мача между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт, който трябва да определи задължителният претендент за титлата на международната боксова федерация (IBF), бе отложен със седмица. Двете страни трябваше да наддават на 10 май, но новата дата е 17-и. Причината за отлагането е, че промоутърът на Уайт - Еди Хърн, е поискал двамата боксьори да си делят приходите поравно. По правилник обаче Пулев трябва да прибере 75%, тъй като е с по-висока позиция в ранглистата. В крайна сметка ръководството на IBF е отхвърлило искането на Уайт.

"Поради неразбирателство отмениха търга, защото те искаха да променят процентите - да не са 75:25 в моя полза, а да са 50:50. Ние го оспорихме с моите адвокати и с промоутърите ми - "Зауерланд". IBF се събра на съвет и реши, че процентите остават така. Новият търг е на 17 май", каза Пулев, който вчера се срещна с ученици от училището за деца с увреден слух "Проф. д-р Дечо Денев".

Той обясни, че са му били предложени "250-300 хиляди", за да се съгласи на мач в Лондон, но е отказал и е предложил същите пари Уайт да дойде в София.

"Аз им казах: "Даваме ви 250-300 хиляди, същите пари, заповядайте в София." Те казаха, че няма как да стане. Това, че съм българин, не значи, че съм шматка, както се казва", допълни Пулев.

На въпрос какъв е шансът мачът да е в София, боксьорът отговори: "Минимален е, но има. Трябва да излязат сметките, той също да получи своя хонорар, всички останали участници. Нека "Зауерланд" да спечелят търга, тогава ще говорим. Ако не - играем по тяхната гайда."

Пулев е сигурен, че може да победи Уайт, което ще му осигури мач с Антъни Джошуа за световната титла.

"Аз смятам, че това е идеалният противник за мен. Доста по-добър и по-класен съм от него, мога да го победя. Където и да се срещнем, ще го бия", каза още българинът.



ПЛАН

Мачът между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт трябва да се проведе най-късно през август, ако търгът на 17 май е успешен. По думите на българина, правилникът на IBF гласи, че срещата трябва да се състои най-рано 45 дни и най-късно 90 дни след провеждането на търга.
1143
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД