:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 205
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Соколов трябва да е готов за началото на Мондиал `18

Диагонал №1 в Шампионската лига пропуска волейболната Лига на нациите заради операция
Лидерът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов няма да играе в първото издание на новия комерсиален турнир на световната федерация (FIVB) - Лигата на нациите. Звездата на италианския "Кучине Лубе" (Чивитанова) има сериозна контузия в лявото коляно, заради която трябва да се подложи на операция. Хирургичната интервенция ще бъде направена в близките дни в Италия и ще извади 28-годишния диагонал от сметките на селекционера Пламен Константинов за следващите 3-4 месеца, съобщи BGvolleyball.com.

Лигата на нациите на FIVB започва следващия уикенд (25-27 май), когато отборът на България ще е част от група 2 в Нинбо заедно с домакина Китай, Аржентина и САЩ. Груповата фаза приключва на 22-24 юни, а Финалната шестица е във Франция от 4 до 8 юли. Добрата новина за Константинов е, че Соколов най-вероятно ще бъде възстановен за началото на световното първенство, на което страната ни е съдомакин в края на лятото. Мондиал `18 в Италия и България се открива на 9 септември.

Новината за предстоящото отсъствие на Соколов от националния отбор дойде часове след като клубният тим на българина загуби финала в Шампионската лига. В двубоя за титлата "Лубе" отстъпи драматично пред домакина на Финалната четворка "Зенит" (Казан) с 2:3 (-27, 18, 23, -23, -15). За руския гранд това бе рекордна четвърта поредна европейска титла и общо шеста в клубната история (2008, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018). През този сезон възпитаниците на треньора Владимир Алекно направиха безпрецедентен "квинтупъл", печелейки трофеите от всички пет надпревари, в които участваха - първенството, Купата и Суперкупата на Русия, световното клубно първенство и Шампионската лига.

Слаба утеха за "Лубе" бе, че четирима волейболисти на италианския тим бяха включени в идеалния отбор на турнира. Соколов бе избран за диагонал №1, Османи Хуанторена е посрещач №2, Драган Станкович е център №1, а Женя Гребенников е либеро №1.
849
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД