:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 606
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ювентус" счупи рекорди със седма поредна титла

Буфон стана футболистът с най-много шампионски трофеи в Италия
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри поздравява двама от футболистите си - Пауло Дибала (вляво) и Федерико Бернадески (вдясно) след равенството 0:0 срещу "Рома", което осигури на торинци седмата поредна шампионска титла.
"Ювентус" счупи собствения си рекорд, след като спечели седма поредна титла в Италия. "Бианконерите" имаха нужда само от точка и завършиха 0:0 с "Рома" в Рим, което бе достатъчно за триумфа. "Юве" има 4 т. аванс пред "Наполи" кръг преди края.

Серията от титли на "Ювентус" е сред най-дългите в Европа. В момента единствено "БАТЕ Борисов" е пред италианския тим с 12 поред в Беларус. "Селтик" и "Лудогорец" също са с по 7- в Шотландия и България. "Ювентус" взе и Купата на Италия за 4-та поредна година, като е единственият отбор от най-добрите пет първенства, който печели дубъл за 4 поредни години. Преди тази серия на "Юве" в Италия нямаше отбор, който може да се похвали с дори два поредни дубъла.

Иначе "Юве" вече има 34 титли в Серия А, като по този показател е №1 в най-големите първенства. "Реал" (Мадрид) е втори с 33 в Испания. Ръководството на "Юве" счита, че титлите на тима са 36, като си зачита двете отнети служебно заради скандала "Калчополи".

Капитанът на "старата госпожа" Джанлуиджи Буфон пък стана футболистът с най-много титли в Италия - 9. Освен него, още четирима футболисти на "Юве" - Джорджо Киелини, Клаудио Маркизио, Андреа Бардзали и Стефан Лихтщайнер, бяха част от спечелването на всички 7 поредни трофея.

Треньорът Масимилиано Алегри пък вече е 5-кратен шампион на Италия - 4 пъти с "Юве" и веднъж с "Милан" през 2011-а, като по този показател изравни Марчело Липи и Фабио Капело. С повече от тях (7) е само Джовани Трапатони. След спечелването на титлата Алегри обяви, че ще продължи да води тима: "Ако ръководството не реши да ме уволни, оставам в "Юве" и догодина." В последните седмици имаше слухове, че треньорът може да поеме "Арсенал" или "Челси".

Вицешампионът "Наполи" обаче може да има нов треньор през следващия сезон. Според италианските медии Карло Анчелоти е близо до договор с клуба и ще замени Маурицио Сари, който няколко пъти намекна, че може да напусне. "Наполи" би "Сампдория" с 2:0 като гост в предпоследния кръг.



КВОТА

"Милан" си осигури място в Лига Европа, след като завърши 1:1 с "Аталанта" като гост. Градският съперник "Интер" пък запази шанс за класиране в Шампионската лига, тъй като "Лацио" направи 2:2 с "Кротоне". В последния кръг "Интер" гостува на "Лацио" и трябва да спечели, за да се класира на 4-то място.

1
1182
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Май 2018 08:18
Дрън-дрън....Рокордьор на Мамковината, разбира се е ЦСКА с девет поредни титли. Със същия брой поредни титли могат да се похвалят Селтик, Глазгоу Рейнджърс и, ако се не лъжа Динамо Киев. В Разград ще трябва да омахат още доста кремвирши , за да изравнят това постижение. И да се молят сийбията да е жив и здрав, защото със сигурност, когато някой красив ден, два куршума разрошат гелосаната му тиква, "проектът", "каузата" и пр. Лудогорец, ще се разсее в небитието като помашка пръдня на течение....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД