:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СУ пусна информация за новия прием по медицина

Софийският университет най-накрая пусна подробна информация за приема по медицина, след като родители и кандидат-висшисти се оплакаха от липсата на яснота за новите условия броени дни преди края на втората кандидат-студентската сесия на университета.

Както вече бе обявено, кандидатстването за медицина ще става чрез полагане на общи изпити по биология и химия, които ще прави не СУ, а Медицинският университет-София съгласно меморандум между двата вуза. Кандидатите трябва да подадат документи за класиране от 18 до 28 юни 2018 г., като валидират информацията от кандидатстудентския си запис в електронизираната система лично или чрез други лица в сектор "Прием на студенти" в Ректората на СУ. Документи за класиране няма да се приемат в офисите на фирми в страната. Процедурата по регистриране за класирането е електронизирана и се извършва единствено с линк от главната страница на университета на адрес: http://www.uni-sofia.bg.

Таксата от 100 лв. за кандидатстудентските изпити по биология и по химия се заплаща в касите на Ректората на МУ-София до 28 юни. Документите се подават в Ректората на МУ-София, но изпитите ще са в Медицинския университет. Резултатите от изпитите участват при формирането на бала и важат за класирането само за медицина в Медицинския факултет на СУ, т.е. ако кандидатът не влезе в него, няма да може да се запише в друга специалност.

Изпитите в МУ-София по биология са на 1 юли, а по химия - на 8 юли. Първото класиране е на 17 юли, а второто и третото - съответно на 22 юли и 24 юли.
1026
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД