:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лекари във Враца замеряха зам.-министър с яйца

Лекари и сестри от врачанската областна болница протестират заради забавените с три месеца заплати. Те дори хвърлиха яйца по зам. здравния министър Жени Начева, която вчера отиде в лечебното заведение да представи новия директор и да успокои персонала, че болницата няма да се затваря, съобщи БНТ.

Заради години лошо управление и натрупани дългове сметките на болницата са под запор, което забавя заплатите. Персоналът масово напуска, бяха затворени пет отделения, от седмица вече не работи и реанимацията, което прави невъзможна дейността на хирурзи, ортопеди, гинеколози. Без лекар остана и спешното отделение, защото няма достатъчно медици, за да се направи график за дежурствата.

От МЗ обясниха, че има готовност да се осигурят лекарства и консумативи от други държавни болници. "Предлагаме хората да се върнат на работа, врачанска болница трябва да има и ще има. Обещахме ритмично получаване на разходите за персонал. До края на юни ще преодолеем забавянето в заплащането на заплатите, днес болницата е получила средствата за персонал за месец февруари", обяви Жени Начева.
5
1335
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
14 Май 2018 23:12
https://www.youtube.com/watch?v=DsPhiAVz8v8&feature=share
14 Май 2018 23:25
До края на юни ще преодолеем забавянето в заплащането на заплатите, днес болницата е получила средствата за персонал за месец февруари", обяви Жени Начева.

Е че тя държавата плаща през юни февруарски заплати, вие от чесния часник очаквате да плаща навреме.
Пълна лудница.
15 Май 2018 07:48
успокои персонала, че болницата няма да се затваря, съобщи БНТ.
Персонала май, трябва да успокоява или не, тази "обрана" лелка дали ще се затваря болницата. Май не я улучиха! Трябва повече упражнения!
15 Май 2018 08:11
Защо с яйца? Такъв хубав каменист Балкан е...
-----
Блогът на Генек
15 Май 2018 11:13
Защо с яйца? Такъв хубав каменист Балкан е...
Е, все пак е дама, Генко, въпросната зам. Ако яйцата са вмирисани ще свършат добра работа. Между другото и врачанската, и ловешката болници са общински. И в двете, доколкото разбрах има частни лечебни заведения. Категорично трябва да се забрани със закон на териториите на държавни и общински болници да има частни лечебни заведения с дублиращи дейности. И НЗОК да заплаща за извършените здравни услуги не по късно от 30 календарни дни след извършването им, независимо от това дали става дума за трансплантация на бъбрек, или за зашиване на пукната глава. Не въпросната г-жа зам. мин. да каканиже глупости из медиите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД