:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 317
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Втори национал е под въпрос за Мондиал `18 по волейбол

СНИМКА: SPORTAL.BG
В отсъствието на Цветан Соколов и Теодор Тодоров основната тежест на постовете диагонал и център ще падне върху Боян Йорданов (в средата) и Виктор Йосифов (вдясно).
Втора лоша новина получи селекционерът на волейболния национален отбор Пламен Константинов. След като бе обявено, че лидерът Цветан Соколов ще пропусне цялото лято с надежда да се възстанови за световното първенство през септември, стана ясно, че Теодор Тодоров също е под въпрос за Мондиал `18 в Италия и България (9-30.IX).

Както и диагоналът, централният блокировач със сигурност няма да играе в Лигата на нациите - новия комерсиален турнир на международната федерация (FIVB). Целта е и Соколов, и Тодоров да имат време да излекуват травмите си и да са на линия за световното пред родна публика.

"Въпросителните там са много. Контузията на Теодор е свързана най-вече с гръбначния стълб. Не съм доктор и не мога да кажа повече по въпроса", каза Константинов пред BGvolleyball.com. През първите седмици от летния сезон треньорът няма да може да разчита и на още един основен състезател - центъра Николай Николов, който заради възпаление в дясното рамо ще се готви по специална програма до края на май.

От вчера националите вече са в пълен състав, след като към лагера в София се присъедини Велизар Чернокожев. Диагоналът е част от втория отбор, който по време на първия турнир от Лигата на нациите - в Китай (25-27 май), ще остане да тренира в столицата под ръководството на Мирослав Живков.

"Ще има промени - добави Константинов. - Ще има играчи от втората група, които ще се присъединяват в определени турнири към първия състав. Истината е, че този състав, който ще пътува за Китай, се събра в понеделник. Преди това постепенно се включваха състезатели, които са приключили с клубните си отбори. В общи линии, това, с което разполагаме като играчи, е максимумът. Едва ли можем да кажем, че има нещо по-добро. Като изключим тези, които не проявяват желание да играят."
985
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД