:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 158
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Банско ще приеме СК по ски в три поредни сезона

---
Българската ски федерация получи домакинства на състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини в три поредни сезона. Това стана на 51-вия конгрес на световната централа FIS в Коста Наварино (Гър).

Още през следващия сезон - между 22 и 24 февруари 2019 г., над Банско ще се съберат най-добрите скиори при мъжете, като ще се състезават поред в алпийската комбинация, супер-Г и гигантски слалом. През 2020-а пък в пиринския курорт ще има два старта при жените.

Най-голямо натоварване на Банско ще има през 2021 г. Там първо ще има отново два старта за СК при мъжете (27-28 февруари), а още на следващия ден започва и световното първенство на 20-годишните, което ще продължи чак до 10 март. Всички състезания ще се излъчват по "Евроспорт", което ще е допълнителна възможност за реклама на страната ни.

От БФСки съобщиха, че домакинствата, които FIS й повери, се дължат най-вече на лобирането на петкратния носител на Световната купа Марк Жирардели (Люкс), който вече 15 години помага в организацията на състезания, най-вече в Банско.
1337
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД