:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хиляди изкачиха Витоша в памет на Боян Петров

Той събуди доста заспали хора и всички искат от неговата енергия, сподели жената на алпиниста
СНИМКА: БГНЕС
Някои от участниците в похода бяха облекли фланелки, върху които саморъчно бяха изписали "Бояне, ти си с нас!".
Над 2000 души се включиха в масовото изкачване на Витоша, посветено в памет на алпиниста Боян Петров. Походът по маршрута от столичния кв. "Княжево" до местността Копитото бе организиран от група приятели на 45-годишния зоолог от София, който изчезна безследно в Хималаите пред почти три седмици. За последно той бе видян на 3 май в опит за самостоятелно покоряване на връх Шиша Пангма (8027 м), който щеше да е 11-ият осемхилядник в неговата кариера.

Стотици близки, приятели, познати и обикновени граждани, вдъхновени от делото на Петров, изминаха вчера пътеката, по която алпинистът се подготвяше, преди да изкачи всеки връх. Мнозина от тях написаха свое послание в специалния дневник, оставен от Боян край пътя.

"Боян успя да събуди доста заспали хора и всички искат да се заредят от неговата енергия. Тези дни получавах много хубави писма и мисля, че това ми помогна много и ми даде много сила", сподели пред bTV жената до алпиниста - Радослава Ненова. Тя обяви, че смята да остави по пътеката още няколко тефтера, в които хората да могат да запишат своите спомени и впечатления.

Сестрата на Боян Петров - Александра, също беше в планината и повтори неговите думи: "Продължавайте да изкачвате своите върхове и винаги напред! Боян беше герой на нашето съвремие и хората са тук да го подкрепят. Дано някой продължи неговия път. Запомнете го с неговата устременост и борбеност. Той завинаги ще си остане нашият герой, ще остане пример за всички."
956
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД