:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Турският президент Реджеп Ердоган събра



15 000 свои привърженици от цяла Европа на предизборен митинг в босненската столица Сараево, предадоха информационните агенции. Той ги призова да гласуват на изборите на 24 юни и обеща, че местата за представители на диаспората в турските университети ще бъдат удвоени, както и ще бъдат решени пенсионните проблеми и въпросите, свързани с отбиването на задължителната им военна служба. Ердоган похвали Босна и Херцеговина, че действа като като "истинска демокрация", за разлика от държави, които имат претенцията да са люлка на цивилизацията. Турският президент също така се ангажира Анкара да инвестира милиарди долари в строежа на магистрала между Сараево и Белград.



14 държави обявиха, че изтеглят посланиците си

от Венецуела в знак на протест срещу определените от тях "незаконни" президентски избори, проведени в неделя, предадоха агенциите. Настоящият държавен глава Николас Мадуро беше преизбран, въпреки че опозицията бойкотира вота. Той печели близо 68% от гласовете, докато основният му съперник Енри Фалкон - едва 21%. Избирателната активност беше около 46%. Аржентина, Бразилия, Канада и др. са сред страните, които прибират пратениците си от Каракас, тъй като изборите "не отговарят на нито един от международните стандарти за свободни, честни и открити демократични процеси. САЩ нарекоха изборите фиктивни.



Юристът Джузепе Конте е предложен

за нов премиер на Италия, предаде Би Би Си. Той е член на "Движение 5 звезди", но не се е занимавал активно с политика. Кандидатурата на Конте трябваше вчера да бъде представена на президента Серджо Матарела от лидерите на антимигрантската евроскептична партия "Лига" Матео Салвини и на "Движение 5 звезди" Луиджи ди Майо. Двете партии се договориха за сформирането на коалиционен кабинет.

897
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД