:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 484
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕП ще излъчва пряко изслушването на Зукърбърг

Европарламентът ще излъчва пряко днес изслушването на създателя и шеф на "Фейсбук" Марк Зукърбърг. Той ще говори пред шефа на ЕП и председателите на политическите групи за скандала с "Кеймбридж Аналитика" от 19 часа българско време днес. Зукърбърг даде показания пред конгресмени и сенатори в САЩ и бе поканен и в ЕП, където трябваше да говори при закрити врата. Еврокомисарят по правосъдието и гражданските права Вера Йоурова остро критикува ЕП, че няма да излъчва изслушването. Шефът на ЕП й отговори, че това е решение на председателския съвет и не е работа на еврокомисар да го оценява. Лидерът на либералите в ЕП Ги Верхофстад писа в "Туитър" на 18 май, че 5 от 8-те групи в ЕП са оказали натиск върху Таяни изслушването да се излъчва на живо. Вчера от ЕП обявиха, че Зукърбърг е приел това да се случи.

От социалната мрежа признаха, че личните данни на около 87 милиона потребители на социалната мрежа са били предоставени на английската консултантска компания, която е работила за президента на САЩ Донад Тръмп по време на предизборната му кампания и в кампанията за Брекзит. Регламентът GDPR на ЕС, който влиза в сила на 25 май, цели да даде на потребителите повече контрол върху личните им данни в интернет, с предвидени големи глоби за компании, които не се съобразяват с него. Зукърбърг, който многократно се извинява за огромното нарушение на сигурността на личните данни, обяви пред американския Сенат, че новите европейски регулации могат да служат за международен пример.

800
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД