:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов срещна Цацаров с главния прокурор на САЩ

СНИМКА: БГНЕС
Главният прокурор Цацаров се здрависва с американския си колега в кабинета на премиера Борисов. Официалните им визити в САЩ са в застой.
Главният прокурор и правосъден министър на САЩ Джеф Сешънс във вторник посети в кабинета му премиера Бойко Борисов, а той повикал министъра на правосъдието Цецка Цачева и главния прокурор Сотир Цацаров.

Новината за визитата беше съобщена от правителствената пресслужба. Американецът пристигна в София за редовната среща между Европейския съюз и Съединените щати по въпросите на правосъдието и вътрешните работи. По традиция тя се провежда два пъти годишно, като страната ротационен председател на ЕС е домакин през първата половина на годината.

Срещата започна с официална вечеря, като програмата на американския главен прокурор е пълна тайна. Не е известно той да се е срещнал в кабинетите им с Цацаров и Цачева. Мандатът на Цацаров, от който минаха над 5 г., е знаков с това, че той не направи посещение в САЩ, но за сметка на това пътува неведнъж на изток и обмени опит с руския си колега, беше и при турския президент Ердоган.



КАЗУС

Министър-председателят Бойко Борисов е поставил казуса с Желяз Андреев и другите четирима българи, за които САЩ искат екстрадиция, за да бъдат съдени за нарушаване на ембаргото на търговията със Сирия. Не е известно какво е отговорил Сешънс.





3
1171
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Май 2018 21:54
https://www.capital.bg/kakvo_stava/2018/05/22/3183261_sudiite_ot_sofiiskiia_gradski_sud_nominiraha_evgeni

Не е по темата, но новината е хубава. Моля, не я трийте. Има надежда за правосъдието ни!
22 Май 2018 21:57
Много готино заглавие! Веднага се разбира, че Цацаров с главния прокурор на САЩ са се разхождали, а Борисов случайно се е натъкнал на тях!
22 Май 2018 22:02
В стара България Министърът на правосъдието също е бил и главен прокурор. Имаше подобни щения и сега (1990 г.), но Гиньоганевата конституция не ги "възприе".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД