:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 376
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕК задължи "Газпром" да продава на конкурентни цени и в Източна Европа

Руската компания няма да иска обезщетение за "Южен поток" от България
Маргрете Вестагер
Европейската комисия и "Газпром" се споразумяха за нови правила, при които руската компания ще продава природен газ на пазарите в Централна и Източна Европа. Оповестеното вчера от ЕК решение бе определено в официално изявление от "Газпром" като "най-доброто за нормално функциониране на целия европейски газов пазар". С него руският монополист се задължава "да продава синьо гориво на конкурентни цени в страните от Централна и Източна Европа". Едновременно с това той няма да иска от България обезщетение за спирането на проекта "Южен поток". С постигнатото споразумение "Газпром" си спестява милиардни глоби, които можеше да се наложи да плати заради обвиненията в монопол.

Комисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер обясни вчера на специална пресконференция в Брюксел, че приетото от ЕК решение премахва създадените от "Газпром" препятствия за свободния пренос на газ в Централна и Източна Европа. Сега руската компания трябва да помогне за постигането на истински вътрешен енергиен пазар в Европа, като премахне всички наложени на клиентите й ограничения по отношение на препродажбата на синьо гориво през граница.

"Газпром" е най-големият доставчик на природен газ в няколко държави от Централна и Източна Европа. През 2015 г. руският гигант бе обвинен за възпрепятстване на конкуренцията и за определяне на високи цени за България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия. Тази стратегия вероятно е позволила на "Газпром" да налага по-високи цени на газа в пет от тези държави членки - България, Естония, Латвия, Литва и Полша, обяви тогава ЕК.

Сега цените на газа за тези държави ще трябва да са съотносими с равнищата за Западна Европа и в разпределителните центрове за втечнен газ. Освен това "Газпром" не може да се възползва от каквито и да е предимства, свързани с газовата инфраструктура, които получава от клиентите си, като използва господстващата си пазарна позиция в доставките на газ. Компанията ще позволи потоците на газ да текат към и от части на Централна и Източна Европа, които все още са изолирани от другите държави членки поради липса на междусистемни връзки, а именно балтийските държави и България, гласи друга част от споразумението.

Клаузите на споразумението ще действат в идните 8 години и са обвързващи по отношение на "Газпром". Това означава, че ако бъдат нарушени, ЕК може да наложи глоба в размер до 10% от световния оборот на дружеството, без да се налага да установява нарушение на антитръстовите правила на ЕС.



РЕНЕСАНС

На фона на приключилото разследване от страна на ЕК България продължава да настоява за възраждане на проекта "Южен поток" - вече като "Български поток". За това заговори президентът Румен Радев при срещите си с руския президент Владимир Путин и премиера Дмитрий Медведев преди дни. Очаква се при предстоящата визита на премиера Бойко Борисов в Русия в края на месеца отново да се говори за газовия хъб "Балкан". В същото време междусистемните газови връзки на страната ни все още са в подготвителна фаза.
60
6213
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
24 Май 2018 18:59
Бравос на ЕК! Боко сега ще измоли подводна тръба до Варна, а на американците ще каже (ако пак цъфнат туканка нек'ви сенатори да ни дават указания): курдисайте и вие една ваша тръба до руската, и от която газът излиза по-евтин, от нея ще помпим! Плащаме си го, а после с накидка го продаваме на сърбите, а те нагоре към централната Европа!
24 Май 2018 19:02
С него руският монополист се задължава "да продава синьо гориво на конкурентни цени в страните от Централна и Източна Европа".
Ко туй "конкурентна цена"?
24 Май 2018 19:09
ето го съобщението от ес: Натисни тук
24 Май 2018 19:26
Структуриран процес за осигуряване на конкурентни цени на газа: На съответните клиенти на „Газпром“ се предоставя ефективен инструмент, с който да се гарантира, че тяхната цена на газа отразява равнището на цените в конкурентни западноевропейски пазари на газ, особено в разпределителните центрове за втечнен газ.
Онци, даже от самото решение на ЕС не става ясно какво е това "конкурентна цена", а?
Нататък се говори за някакви "референтни стойности" на цената ->
Клиентите на „Газпром“ ще имат договорно право да поискат по-ниска цена на газа, ако заплащаната от тях цена се отклонява от конкурентните западноевропейски референтни стойности, включително цените на разпределителните центрове за втечнен газ. Те могат да се възползват от тази възможност на редовни интервали от време (на всеки две години), с допълнителен „жокер“ на всеки пет години

И това
Новата цена трябва да отразява конкурентните континентални западноевропейски референтни стойности, включително цените на разпределителните центрове за втечнен газ. .....за да се позовават изрично на равнището на цените в конкурентните континентални западноевропейски пазари на газ, включително цените на най-важните разпределителни центрове за втечнен газ в континентална Европа, а именно TTF в Нидерландия и NCG в Германия.

24 Май 2018 19:29
то само това като погледнеш:
Структуриран процес за осигуряване на конкурентни цени на газа
толко ръбато звучи, че няма накъде повече

ама то тва на джиджи колегите.

а иначе - що очакваш конкретна информация от ек?
24 Май 2018 19:29
Конкурентни - спрямо чии?
И какво стана с дългата ръка на пазара?
------
Блогът на Генек

24 Май 2018 19:47
'Компанията ще позволи потоците на газ да текат към и от части на Централна и Източна Европа, които все още са изолирани от другите държави членки поради липса на междусистемни връзки, а именно балтийските държави и България'
УНИКАЛНО!

Лично аз очаквам вдигане цената на газа, дай Боже да съм лош пророк...
24 Май 2018 19:49
Къде е невидимата ръка на пазара? Сгугню Закария, ще ми помогнете ли с отговора?
24 Май 2018 20:12
ЕК задължи "Газпром"...

Европейската комисия и "Газпром" се споразумяха...
24 Май 2018 20:52
ЕК задължи "Газпром" да продава на конкурентни цени и в Източна Европа
Руската компания няма да иска обезщетение за "Южен поток" от България

Това ще натъжи накои наши сънародници.
24 Май 2018 21:02
Евтин газ за Б-я на "кукуво лято". Та даже и да дой де такъв у територията нашите дистрибутори пак ще го продават на безбожни цени, а разликата....
24 Май 2018 21:41
Сега цените на газа за тези държави ще трябва да са съотносими с равнищата за Западна Европа
24 Май 2018 22:21
Тази стратегия вероятно е позволила на "Газпром" да налага по-високи цени на газа в пет от тези държави членки - България, Естония, Латвия, Литва и Полша, обяви тогава ЕК.

Абе що ЕК не наложи на Mercedes, Audi, Porsche, Ferrari да продават на България луксозните си модели за примерно 5000 евро, търговците да сложат още 5000 печалба и ще мога да си купя едно червено Ferrari за 10 000 евро. Защо Ferrari злоупотребява с господстващото си положение ня монополист и слага цени по половин милион.
Не е честно.
24 Май 2018 22:26
Сега остава германските хипермаркети да продават в България на цени като в западна Европа. А там заплати под хиляда и петстотин евро бруто просто няма.
24 Май 2018 22:40
Утре сутрин, докато пия кафе ще си прочета коментарите под дописката отново.
Обичам денят ми да започва с путинофилски сълзи рано сутрин.
24 Май 2018 23:22
ЕК задължи "Газпром" да продава на конкурентни цени и в Източна Европа
Тука важната буквичка е и. Конкурентни цени И в Източна Европа (не само в Западна). ЕК иска цените навсякъде да са еднакво (високи)..а не в Източната да са по-ниски.
24 Май 2018 23:58
Мирише ми, че ЕК е прецакала целия ЕС с тия привидно добре изглеждащи договорки...

24 Май 2018 23:59
Конкурентни цени И в Източна Европа (не само в Западна). ЕК иска цените навсякъде да са еднакво (високи)..а не в Източната да са по-ниски.

А някои ще си пият кафето и ще се кефят...
Там си бехме, там и ще си останем.
25 Май 2018 00:33
Конкурентни означава не по- високи от тези в западна Европа. Това се случва въпреки усилията на правителството да запази цените на газа каквито са, т.е. високи, и въпреки надеждите на някои хора в този форум Газпром да продължи да отчита необосновано високи печалби от собствените им джобове.
25 Май 2018 01:40
earthquakes
25 Май 2018 00:33
Конкурентни означава не по- високи от тези в западна Европа. Това се случва въпреки усилията на правителството да запази цените на газа каквито са, т.е. високи, и въпреки надеждите на някои хора в този форум Газпром да продължи да отчита необосновано високи печалби от собствените им джобове.

За сведение: https://www.overgas.bg/natural_gas_price
И преди да продължите да ръсите неистини, къщата ми е газифицирана. Несравнимо е с всякакъв друг вид отопление.
25 Май 2018 02:01
ЕК задължи "Газпром" да продава на конкурентни цени и в Източна Европа

Лоша работа, а, таваришчи? Еврогейците, мамицата им фашистичка, късат от залъка на матушката ви, за да дадат на алчните и неблагодарни българя! Гадове проклети!
25 Май 2018 02:04
Конкурентни цени ще означава, че газпром ще има право да вдига цените с навлизането на пазара на по-скъпия сгъстен газ от САЩ. Ще навлиза основно в западна Европа, ама ще плащаме и ние. На печелившите честито.
Ха. Неадекватното и тук е снесло.
Теоретически, если в решении не содержится пункта о том, что требования распространяются на контракты, заключенные до принятия соответствующего решения, то по общему правилу, «Газпром» может и не пересматривать условия действующих контрактов.
Источник: http://rusnext.ru/news/1527180682

С каква газ работи микровълновата ти, че да ти кажа къде се намира. А?
25 Май 2018 07:26
Някак си в официален документ, договорен с Газпром, става пределно ясно че Газпром до момента е използвал груби тактики при определянето на цената и е продавал на България по завишени цени.
Е те това вече няма да се случва, а местните 'патриоти' го преглъщат това преко-напреки. Даже са забравили да употребяват любимите им русизми в постовете си, толкова са нахмурени
местните 'патриоти' най си обичат България, но повече обичат Газпром .... Не хапят ръката, така да се каже.
25 Май 2018 08:01
Redneg 25 Май 2018 07:26 Някак си в официален документ, договорен с Газпром, става пределно ясно че Газпром до момента е използвал груби тактики при определянето на цената и е продавал на България по завишени цени.
Е те това вече няма да се случва, а местните 'патриоти' го преглъщат това преко-напреки. Даже са забравили да употребяват любимите им русизми в постовете си, толкова са нахмурени
местните 'патриоти' най си обичат България, но повече обичат Газпром .... Не хапят ръката, така да се каже.
Сещам се за "местния патриот" Евгени Бакърджиев..

.. спорят за факти от договора с “Газпром” и единственият арбитър в този спор могат да бъдат текстовете на самите договори, които бяха подписани на 27 април с “Топенерджи” (за доставките за България) и с “Газекспорт” (за транспортирането на газ към трети страни). В същото време е ясно поне едно - газовите договори ще бъдат обект на атаки и съмнения дотогава, докато постигнатите в тях компромиси се крият зад паравана на строгата секретност.

По-ниската цена на газа

в момента е голямата гордост на екипа на Евгений Бакърджиев. При сегашния договор с “Топенерджи” базовата цена (т.нар. Ро) е 82.50 долара за 1000 куб.м, при предишния договор тя е 89.50 долара за 1000 куб.м.
На практика обаче основната причина за понижаването на цената не се дължи на някакъв голям пробив в позицията на “Газпром”, не е и в прилагането на кардинално нова формула. Формулата е почти еднаква с тази от предходните договори. Тя е умножение на два елемента - базова цена, която е постоянна, и множител, който се променя с промяната на международните цени на мазута и газьола. Обяснението на спадащите цени на газа е, че то е резултат на ниските стойности на петрола и неговите деривати. Цената на мазута през тази година е най-ниска от 20 години насам. Номерът, който е приложен към България, е, че базовата цена е твърде висока в относителен план. Т.е., когато сме постигнали договорката с “Газпром”, международните цени на мазута вече са били спаднали значително и спадът в процентно съотношение за последните пет месеца не може радикално да свали цената на газа.
Новото при формулата “Бакърджиев” е, че базовата цена се разделя на два компонента.
При предишната формула се индексираше цялата базова цена. При договора от април 10% от нея запазват стойността си, останалите 90% подлежат на индексация в зависимост от международните цени на мазута. Ефектът е, че по този начин се постига известно омекотяване на движението на цените, т.е. ще се избегнат до известна степен резките скокове нагоре и надолу. Ако цената на международния пазар се увеличи, нашата ще се увеличава по-бавно, и обратно. Всъщност оценката дали цената на газа е висока или ниска най-справедливо ще се получи от това дали частта от икономиката, която е на газ, е рентабилна или не.
Торовите заводи първи фалираха единствено заради цената на газа. Стъкларската промишленост едва-едва се държи. Топлофикациите оцеляват единствено благодарение на субсидии. Причината е, че българската икономика не може да се възползва от спадналите цени на енергоносителите, тъй като поради недобра договорка цената на газа е останала висока, в сравнителен план.

Има ли капани в търговските договори

Ефектът от авансовото плащане (виж текстовете на договора) и предвидените от договора гаранции е, че се блокира голям обем от оборотните средства на Булгаргаз, срещу които няма приходи. За 9-месечието на 1998 г. осчетоводената стойност на платените ..доставки е 439 млрд. лв. При курс 1800 лв. това представлява 244 млн. долара. Средномесечната цена на доставката излиза 27 млн. долара. Като се прибавят 5% за миналата година, общата стойност на блокираните пари по гаранцията за доставките е 28.3 млн. долара. Към нея се прибавят още 27 милиона за първоначалната вноска по авансовите плащания за доставките плюс допълнителна сума, която трябва да се преведе като ефективна гаранция по транзита. Това е стартова сума от около 60 млн. долара, които се застопоряват за 11-12 години. От директорския борд на Булгаргаз увериха, че са подписани два анекса, с които руската страна се отказва от гаранциите по договорите за тази година, в случай че Булгаргаз плаща редовно дължимите суми.
Това обаче не променя факта, че в договорите са заложени такива клаузи, и няма гаранция, че догодина .. те няма да влязат в сила, т.е. да се стигне до голямо намаление на оборотния капитал на Булгаргаз. Транзитната такса пък вместо исканите 2.45 долара на 1000 кубически метра (такива бяха изчисленията на Булгаргаз и Комитета по енергетика само преди няколко месеца на базата на актуализираната оценка на съоръженията) е договорена на 1.65 долара.
Сериозен капан е и клаузата за плащане на заявените доставки. Ние трябва да плащаме не само доставките, но и разликата между заявените и ползваните количества по 75% от средната цена, действала за периода. В договора за доставки за тази година например е предвидена доставка до 4.4 млрд. куб.м. Според някои данни през миналата година потреблението на газ в страната е било 3.233 млрд. куб.м. Според шефа на Булгаргаз Илия Иванов потреблението през този период е било над 4 млрд. куб.м. Както и да е, със спирането на торовите заводи, които са основен консуматор, е ясно, че тази година потреблението ще намалее катастрофално. Ако проблемът с плащане на заявените, а не на ползваните количества се разгледа заедно с проблема за високата цена, става ясно какво е бъдещето на газовата индустрия и потребление в България. От една страна, цената е такава, че изяжда рентабилността на предприятията, от друга, Булгаргаз се е ангажирал да плаща амбициозни количества, които няма кой да потребява. Така по веригата логично първо пострадаха фирмите, за които газът е основна суровина.."

От друга страна - източно европейските политици да не забравят съдбата на Жан Виденов.
Отряза "Топ енерджи" и му се случи случка ..
25 Май 2018 09:20
Х-м. Дотук разчитам една добра и една лоша новина.
Добрата е отпадането на забраните за препропаджаба през граница на руски газ, които са клаузи по много договори на Газпром.
Лошата е в референтните цени.
Виждам варианти, в които цената у нас ще поскъпва при ниски котировки на петрола. Дай боже при високи да пада, но нещо не ми се вярва...
25 Май 2018 09:22
Хора, спрете се с глупостите. Двете страни се споразумяват, никой никого не задължава.
25 Май 2018 09:44
От официалните статистики се вижда, че в България продажната цена на природния газ за населението е около 50% по-ниска от тази примерно във Франция или Германия. За индустриалните консуматори, цената у нас е с около 35% по-ниска от тази в посочените западни държави. Има нещо странно и само бъдещето ще покаже за какво са се споразумели еврочиновниците. Ще видим дали след тази Победа цените на природния газ у нас ще започнат да намаляват или да се увеличават. Това ще е истината, а не политическата агитация и пропаганда.
25 Май 2018 09:47
Двете страни се споразумяват, никой никого не задължава.

Россия капитулировала в газовом споре с ЕС
Стоимость газа в контактах с Польшей, Литвой, Латвией, Эстонией и Болгарией, где "Газпром" занимает больше половины рынка, отныне будет привязана к ценам в Западной Европе....... фиксируется на границе Германии, Франции, Италии или в западноевропейских газовых хабах. ......... это позволит им свободнее перепродавать лишние объемы....... "Газпром" согласился не предъявлять каких-либо материальных претензий Болгарии....... Если условия соглашения будут нарушены, Брюссель оштрафует "Газпром" на 10% выручки без расследования.
Принятое решение не закрывает антимонопольное дело против "Газпрома", заявила еврокомиссар по вопросам конкуренции Маргрет Вестагер. Она добавила, что "Газпром" должен "немедленно начать соблюдать взятые на себя обязательства".

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-3921_en.htm
25 Май 2018 10:07

spslavov


Мислиш ли, че има нужда да ми цитираш europa.eu? Кво доказваш? Нима по-горе не отговорих на подобно твърдение?
25 Май 2018 10:12
славов,

можеш ли да обясниш защо публикуваш:

1. цитати без източник, и
2. некъф пощурял линк, нямащ нищо общо с цитата по-горе?

цитатът ти е оттук - Натисни тук

за този сайт е известно:
Русский Еврей

Редакция
Главный редактор — Рождаев Виталий
Руководитель отдела журналистики — Шевчук Виктор
въпросният шевчук е гнъсен русомразец. потърси го из нета.
25 Май 2018 10:15
Мирише ми, че ЕК е прецакала целия ЕС с тия привидно добре изглеждащи договорки...

Всичко хубаво, ама еврокомисията е спряла искането за разследване за злоупотреба с монополно положение от Газпром и така са се споразумяли. Естествено, бюрократите ще кажат, че не е прекратено, а спряно, но когато в договор се задължиш да не търсиш отговорност за дадена дейност, няма как след това да говориш, че ще рестартираш търсенето.

А за цените за България и другите от Източна Европа - ами руснаците го казаха: Купуваш на изхода на Турско поток или Северен-2 от местния началник и си плащаш да си го докараш до държавата. Руснаците само осигуряват необходимия газ.
25 Май 2018 10:15
D4D5
25 Май 2018 10:07

Не доказвам нищо .Подкрепям стратегическото мислене на Милер ,защото в момента продават на големите за 150$ ,но Катар и Австралия се намесват в пазара на ЕС и се очаква цената да падне до 120$ .Милер ще сложи динена кора на Тръмп и аз като "българофил" в секцията на "русофилите " очаквам с нетърпение шоуто на Джон Оливър
25 Май 2018 10:20
onzi
25 Май 2018 10:12

Съжалявам - никога не си позволявам свободни съчинения.Исках да не утежнявам поста.

Россия капитулировала в газовом споре с ЕС
https://www.finanz.ru/novosti/aktsii/rossiya-kapitulirovala-v-gazovom-spore-s-es-1025214293
Газетата е специализирана за анализи .
25 Май 2018 10:35
За неразбралите другари от подчинената на Газпром партия да поясним - конкурентни цени означава, че "експерти" като Р.Овч. няма да могат да сключват договори с Газпром на цени за газа за България 2 пъти по високи от тези за Германия. За най-забравящите може и да постнем писмото на един БСП министър до Газпром, в което чинно обясняваше как вървят законодателните инициативи на Партията в полза на Газпром.
25 Май 2018 11:07
Han24 Май 2018 23:58
Мирише ми, че ЕК е прецакала целия ЕС с тия привидно добре изглеждащи договорки...


Не бе, прецака дъвката диверсификация.

Която е най нелепа в устата на едни политикани от Украйна.
25 Май 2018 11:20
Не бе, прецака дъвката диверсификация.

Нормално е . Газпром е най-големият на пазара и няма да позволи дребни играчи "да му се мотаят из краката ".
25 Май 2018 11:43
Исках да не утежнявам поста.
аха, и вместо да сложиш източника на информация, цопна некъф линк на английски, щото така поста ти много олекотен става
25 Май 2018 11:48
onzi
25 Май 2018 11:43

Източника е ЕК ,а коментара е на газетата.Важно е радостното инфо и от вълнение се получи две в едно
25 Май 2018 12:08
"експерти" като Р.Овч. няма да могат да сключват договори с Газпром на цени за газа за България 2 пъти по високи от тези за Германия.

Ами ако погледнете картата ще ви се изясни,че Германия е по-близо от България до Русия.
Второ,Германия е съинвеститор.
Трето-Германия купува количества десетки пъти по-големи от българските.
От 1,2 и 3 става ясно,че няма как цените да са еднакви.
25 Май 2018 12:09
Източника е ЕК ,а коментара е на газетата.
източникът, който цитираш, е газетата, и няма нужда да тропосваш несвързан с цитата ти линк. ето ти извадка от правилата:
7. При цитати от външни източници (други форуми, сайтове, издания и др.) следва да се посочва източника.
25 Май 2018 12:17
източникът, който цитираш, е газетата

Писах до ЕК за разяснение - тя ли се е договаряла с Милер или газетата
25 Май 2018 12:20
1. ти цитат имаш ли - имаш.
2. източник на цитата дал ли си - не си.

3. нарушаваш ли въпросната седма точка от правилата - очевидно.
4. следва ли при проява на рецидив да го отнесеш - безспорно.

па ти се прави на тарикат
25 Май 2018 12:25
между другото, въпросният сайт finanz.ru, който си цитирал, също си има ограничения:
Пользователи вправе бесплатно без получения соответствующего разрешения от Finanzen.net GmbH использовать Материалы Сайта исключительно в личных некоммерческих целях, а также в информационных, научных, учебных или культурных целях, при этом такими пользователями должны соблюдаться положения, установленные ст.1273 и ст.1274 ГК РФ, а также следующие условия использования:
1. При воспроизведении Материалов Сайта в любом объеме (в том числе в случаях фрагментарного использования и цитирования) необходимо во всех случаях указывать имя автора Материала, источник и дату публикации исходного (воспроизводимого) Материала;
2. При воспроизведении в полном объеме Материала Сайта гиперссылка на исходный Материал должна располагаться в начале воспроизводимого Материала.
3. При воспроизведении Материалов не в полном объеме или фрагментарно помимо гиперссылки на исходный Материал в начале воспроизводимого Материала в конце Материала также необходимо добавить гиперссылку в виде слов «далее», слова «подробнее» или их эквивалентов, принятых в оформлении соответствующего электронного ресурса.
4. Использование Материалов Сайта, полученных из вторичных источников, возможно только со ссылкой на первоисточник, оформленной в соответствии с настоящими условиями.
5. При воспроизведении Материалов не допускается их переработка. Сокращение, изменение расположения частей Материала, другие незначительные изменения допускаются в объеме, оправданном целью вносимых изменений и только при условии, что это не приведет к искажению смысла Материала, а также причинению ущерба правам и законным интересам третьих лиц соответствующим изменением / искажением.
Использование Материалов Сайта в нарушение установленного настоящими Условиями порядка представляет собой нарушение исключительного права правообладателя на соответствующий результат интеллектуальной деятельности и может повлечь ответственность, предусмотренную действующим законодательством РФ, а также международными соглашениями и конвенциями.

Натисни тук
от известно време сайтът /и редакцията/ на "сега" носи отговорност за публикациите на потребителите във форума. ти сега се мъчиш да избачкаш на редакцията едно обвинение за нарушени авторски права или да?
25 Май 2018 12:26
проява на рецидив

Има да чакаш
25 Май 2018 12:28
Има да чакаш
аз търпение имам
25 Май 2018 12:31
Натисни тук
от известно време сайта на "сега" носи отговорност за публикациите на потребителите във форума. ти сега се мъчиш да избачкаш на редакцията едно обвинение за нарушени авторски права или да?

Ти не даваш линк ,а само "натискането" те поставя под ударите на цитираната точка .
25 Май 2018 12:33
аз търпение имам

Концентрирай позитивната енергия в правилната посока
25 Май 2018 12:33
Ти не даваш линк
напротив. има си бутонче за линк и аз го ползвам. влез през форума и ще видиш линка.
25 Май 2018 12:38
въпросният сайт

Как въпросният сайт ще влезе и види бутона ,не е ли по-добре в поста да се даде връзката
25 Май 2018 12:40
Как въпросният сайт ще влезе и види бутона
форумът може да се чете и анонимно. така че това не е мой проблем - аз връзка съм дал.

ползвай примера за в бъдеще
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД