:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 114
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Балкан" поиска оставката на шефа на баскетбола

Глушков допусна федерацията да се управлява задкулисно и безпринципно, твърдят от Ботевград
СНИМКА: SPORTAL.BG
Баскетболисти на "Левски ЛУКойл" се опитват да успокоят агитката на тима, която вече е хвърлила бутилка по полицаите, охраняващи мач №2.
Финалистът в Националната баскетболна лига (НБЛ) "Балкан" поиска оставката на президента на баскетболната федерация (БФБ) Георги Глушков. В декларацията на тима от Ботевград се казва, че президентът "бездейства", а баскетболът се е превърнал в "посмешище". Причина за недоволството на "Балкан" са ексцесиите по време на втория мач от финалната серия в НБЛ срещу "Левски ЛУКойл", който бе прекратен заради хвърлени предмети от феновете на домакините в столичната зала "Универсиада". Последните 3 минути от мача се изиграха на следващия ден, а "сините" спечелиха със 71:65.

"От спорт за интелигентни хора баскетболът стана за посмешище, особено с последните решения на някои комисии. Всичко това е нормално продължение на действията или по-скоро на бездействието на президента на БФБ Георги Глушков. "Балкан" категорично заявява, че иска оставката на Георги Глушков - човека, който допусна БФБ да се управлява задкулисно, безпринципно, по неясни правила и в помощ на едни за сметка на други. Настояваме Георги Глушков незабавно да освободи поста си и на негово място да се избере човек, който да обедини клубовете и по ясни и точни правила да изведе любимата ни игра до по-добри времена!", се казва в декларацията, подписана от президента на клуба Михаил Михайлов.

Късно снощи се игра третият мач от серията, а "Балкан" бе без един от основните си играчи - Христо Захариев. Той бе наказан с лишаване от състезателни права за един мач и глоба от 700 лв., тъй като хвърли бутилка по феновете на "Левски ЛУКойл". Ден по-рано Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) към НБЛ глоби "Левски ЛУКойл" с общо 8000 лв. и мач без публика заради поведението на феновете, които са създали "ненормална обстановка за провеждане на мача". Освен че хвърляха предмети, привържениците на тима вдигнаха бесило над главите на играчите на "Балкан". Така, ако се стигне до решаващ мач №5 за титлата, новият шампион на България ще бъде определен в празна зала.

В друга декларация тимът от Ботевград обвини "Левски ЛУКойл" в това, че умишлено е сложил крайните си фенове зад скамейката на гостите, а освен това обяви, че Захариев е хвърлил бутилка "при неизбежна отбрана".
1
835
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Май 2018 19:09
Прави са хората. Тити Папазов и Ко набутаха агитката на футболния "Левски" в баскетболните зали, защото нали .... новия проект трябва да има фенове и пр.

Баскетболните зали не са за футболни агитки! С тази простития ще откажат и малкото баскетболни посетители и фенове.

А Глушков е (най-меко казано) безидеен конформист.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД