:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 444
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Волейболистите вече напипват верния ритъм

А отборът обърна Аржентина и се прибира с 2 победи от Китай
СНИМКА: FIVB.COM
Срещу Аржентина селекционерът Пламен Константинов направи две промени в състава спрямо този, който загуби от САЩ в събота - либерото Владислав Иванов (№16) замени Теодор Салпаров, а посрещачът Валентин Братоев (извън кадър) замени Розалин Пенчев.
Волейболните национали постигнаха втора победа в Лигата на нациите и временно влязоха в Топ 6 на новия комерсиален турнир на световната федерация (FIVB). В последния си трети мач от група 2 в Нинбо (Кит) избраниците на Пламен Константинов обърнаха тима на Аржентина с 3:1 (-19, 19, 21, 22) и оставиха южноамериканския състав без успех след първия уикенд.

Над всички в българския отбор вчера бе диагоналът Николай Учиков, който прекара предишните три сезона в аржентинското първенство. Настоящият играч на гръцкия ПАОК заби 26 т. (1 блок) срещу "гаучосите", а втори по резултатност от нашите бе посрещачът Валентин Братоев с 15 т. (4 блока). За аржентинците топреализатор стана резервата Бруно Лима с 12 т.

"Разбрахме грешките си от първата част, анализирахме какво направихме и какво не успяхме да направим - разкри Учиков. - След това направихме нещата възможни. За нас беше най-важно да започнем да играем нашата игра. Не започнахме турнира по най-добрия начин. Имахме неразбирателства, защото сме заедно само от една седмица. Но започнахме да играем все по-добре и резултатът е налице."

Във втората седмица от Лигата на нациите България ще е домакин на група 5 в София. От 1 до 3 юни националите ни ще посрещнат в "Арена Армеец" тимовете на Сърбия, Австралия и Русия. Почти сигурно след прибирането на "лъвовете" от Китай в нашия състав ще настъпят промени и във втория уикенд селекционерът Константинов ще разчита на някои от волейболистите от т. нар. Б отбор, готвещ се под ръководството на Мирослав Живков.

С 5 т. от първите три мача "трикольорите" (2-1) излязоха временно на 5-о място в общото класиране. Лидери с по 6 т. преди снощните мачове бяха Полша, Франция и САЩ, пред Италия с 5 т. (2-0). Американците, които в събота ни нанесоха единствената загуба в Нинбо, вчера победиха и домакина Китай с 3:0 (20, 24, 18).
814
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД