:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 429
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров се възползва от заместник на Троицки

Тенисистът би "щастлив губещ" от Египет и е във II кръг на "Ролан Гарос"
Григор Димитров се класира за II кръг на Откритото първенство на Франция по тенис - "Ролан Гарос" в Париж. В I кръг поставеният под №4 българин се справи сравнително лесно с Мохамед Сафуат (Ег) с 6:1, 6:4, 7:6 (1). По жребий хасковлията трябваше да играе срещу Виктор Троицки (Сър), но буквално в последния момент стана ясно, че съперникът му се е оттеглил от турнира заради контузия и мястото му в основната схема се заема от египтянина като "щастлив губещ" от квалификациите.

"Не беше лесно, бях се подготвил да играя срещу друг съперник - сподели Димитров пред "Евроспорт". - Познавам Сафуат от юношеските години, не го бях виждал отдавна. Винаги е трудно да превключиш играта си срещу нов съперник. Като цяло винаги е трудно в първия кръг на турнир от Големия шлем, но аз съм доволен, няма да го крия."

В първите сет и половина изглеждаше, че заместникът на Троицки ще е лесна хапка за световния №5. Димитров поведе с 6:1, 4:0, когато обаче видимо загуби концентрация. Освен това намиращият се на 182-ро място в ранглистата Сафуат поиска медицинско прекъсване заради проблем с пръст на дясната ръка и това допълнително наруши ритъма на нашия. Григор едва не допусна изравняване до 4:4 гейма, преди все пак да затвори частта за аванс от 2-0.

В III сет африканецът заигра още по-уверено и започна да печели геймовете си на нула. След като никой от двамата не стигна до пробив, победителят трябваше да бъде определен в тайбрек. Сафуат имаше първия сервис и спечели разиграването, но това се оказа единствената му точка в дългия гейм.

"Надявам се оттук нататък нещата да стават още по-добри за мен. Не съм свикнал да играя в неделя, освен ако не съм на финал. Най-важното сега е да се адаптирам, защото има много променящи се фактори. Не мога да се оплаквам от нищо, всичко се разви добре за мен."

Следващият съперник на българина ще бъде Джаред Доналдсън (САЩ), който надделя над Николас Жари (Чили) с 6:3, 4:6, 3:6, 6:3, 6:4. 27-годишният хасковлия и 21-годишният американец не са се срещали в официален мач досега.
1
852
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Май 2018 10:50
Димитров се възползва от заместник на Троицки


И хубавата Никол омръзва и човек търси други предизвикателства.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД