:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роналдо намекна за раздяла с "Реал"

Португалецът успя да засенчи третата поредна титла на "кралския клуб" в Шампионската лига
СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС
Звездата на "Реал" Кристиано Роналдо показва с ръка, че вече има 5 титли в Шампионската лига, но от следващия сезон може да гони трофея с друг отбор.
"Реал" (Мадрид) победи с 3:1 "Ливърпул" и спечели трета поредна и общо 13-а титла в Шампионската лига, но основна тема след финала в Киев бе бъдещето на Кристиано Роналдо. Голямата звезда на клуба слиса всички, като намекна, че може да напусне: "Беше хубаво да играя за "Реал". След няколко дни ще кажа нещо на феновете, които ме подкрепят. Не мога да гарантирам нищо".

По-късно Роналдо се извини, че е казал тези думи в момент, в който клубът му празнува поредната си титла в Европа, но вече бе успял да засенчи триумфа: "Не трябваше да казвам това, което казах, но бях честен. Макар че не беше правилният момент, не съжалявам. Не говоря много, но когато говоря, говоря. Проблемът идва отдалеч. Парите не са проблем".

В Испания описаха думите на Роналдо като шокиращи. "Земетресение в "Реал" след думите му", написа в. "Марка", като допълни, че казаното от португалеца е предизвикало "гняв и болка" в съблекалнята на тима. Президентът на "Реал" Флорентино Перес побърза да успокои феновете: "Всеки има право да говори, важното е, че спечелихме титлата. Винаги говорим за Кристиано и след това нищо не се случва. Той има договор".

Роналдо отново е голмайстор №1 в Шампионската лига с 15 гола. Той спечели петата си титла в турнира и 4-та с "Реал" в последните 5 г., като има и една с "Манчестър Юн" от 2008 г. Португалецът стана първият играч с 5 титли, откакто Шампионската лига бе създадена в този вид през 1993 г. Иначе с 6 титли, но от КЕШ, е легендата на "Реал" Франсиско Хенто, а по 5 имат oще 7 играчи от отбора на "Реал" в края на 50-те, както и легендите на "Милан" Паоло Малдини и Алесандро Костакурта.

Роналдо обаче не пропусна да отбележи постиженията си: "Не вкарах във финала, но кой е голмайстор на турнира отново? Спечелих 5 титли в Шампионската лига и 5 пъти "Златната топка". Вече съм написал история, сега още повече. Шампионската лига трябва да бъде прекръстена на мен - CR7 Шампионска лига".

С основен принос за победата срещу "Ливърпул" на финала бе Гарет Бейл. Той влезе като резерва при резултат 1:1 и отбеляза втория гол със задна ножица, както и третия с далечен удар, при който топката мина през ръцете на вратаря на англичаните Лорис Кариус. Германецът подаде за първия гол на "Реал", като сложи топката на крака на Карим Бензема. След това Садио Мане изравни, но с головете на Бейл "Реал" стигна до титлата. След мача Бейл също призна, че може да напусне, като бе по-директен от Роналдо и се оплака от липсата на игрово време.

"Трябва да играя всяка седмица, а това не се случи този сезон. Имах контузия и отсъствах 5-6 седмици, но след това бях здрав. Трябва да седна и да поговоря с агента си", каза Бейл.

Попитан за бъдещето на двама от основните си играчи, треньорът на "Реал" Зинедин Зидан каза: "Кристиано Роналдо трябва да остане и ще остане. При Бейл е по-сложно. Той иска да играе повече, но ситуацията в отбора няма да се промени".
2
1027
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
28 Май 2018 10:57
А съдията даже не даде фаул за контузията на Салах. Този човек съсипа мача. Исках, както повечето хора, да гледам най-добрия футболист в Европа, в момента. Можеше поне да изгони гаднюхата Рамос.
28 Май 2018 14:34
Не ми се вярва да си тръгне сега, само заплашва. Според мен ще се махне от Реал, когато реши, че вече е на приключване и ще отиде някъде извън Европа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД