:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Доналд Тръмп пак се готви за срещата с Ким Чен Ун

Лидерът на КНДР искал да се сложи край на "една епоха на конфронтация"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лидерите на Южна и Северна Корея Мун Дже Ин и Ким Чен Ун изненадващо се срещнаха в събота в демилитаризираната зона между двете държави. Това е втората им среща в рамките на месец.
Властта във Вашингтон се обърна на 180 градуса и отново ще се стреми към провеждане на първата в историята среща на високо ниво между САЩ и Северна Корея на 12 юни в Сингапур. "Подготовката за нея върви добре", заяви президентът Доналд Тръмп, който в петък заяви, че отменя тази среща, припомнят агенциите. "Много добре се справяме по отношение на срещата на върха със Северна Корея... Върви много добре. Така че гледаме към 12 юни в Сингапур. Това не се е променило. Ще видим какво ще стане", обяви той, след като на 24 май написа писмо до лидера на КНДР Ким Чен Ун, в което заяви, че среща няма да има заради напоследък "враждебното поведение" на Пхенян. От Белия дом вчера обявиха, че американски правителствен екип все пак ще пътува до Сингапур като логистична подкрепа за консултациите на върха.

Всичко това се случи, след като в събота се състоя изненадваща среща между лидерите на Южна и на Северна Корея в градчето Панминчжон в демилитаризираната зона по границата между двете държави. От кабинета на южнокорейския президент Мун Дже Ин признаха, че една от целите е била подсигуряване на срещата между Ким и Тръмп. Освен това двамата лидери на двете Кореи "обмениха гледни точки и обсъдиха начини да въведат Панминчжонската декларация за подобряване на връзките между страните, приета на 27 април". Тогава Мун и Ким се видяха за първи път, пак в демилитаризираната зона.

На втората среща Ким Чен Ун отново потвърдил желанието си за пълно ядрено разоръжаване на Корейския полуостров. Той изразил надежда, че срещата му с Доналд Тръмп ще сложи край на една "епоха на конфронтация", разказа Мун. Той разкри, че се обмисля възможността САЩ, Република Корея и КНДР да проведат тристранна среща на върха, на която да бъде подписан официално документ, който да сложи официален край на Корейската война, която завърши през 1953 г.



НАДЕЖДА

МВнР на Китай изрази надежда, че срещата между американския президент Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще се състои на 12 юни, както е планирано, и ще бъде успешна, предадоха агенциите. Суверенитетът на Северна Корея трябва да бъде гарантиран, заяви руският президент Владимир Путин. Той подчерта, че е важно напрежението около севернокорейската ядрена програма да бъде регулирано.

1
1014
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Май 2018 17:31
Ким ще излезе голям политик , как само разиграва дончо
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД