:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 317
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Полетът на палачинката

Как един нормален, почтен, работещ човек стана резидент на Сатаната

Хубава Яна хубав кмет иска.
"Моделът на Ценко Чоков в Галиче няма да се повтори повече. Гаранция е целият този фокус от страна на медии, граждани и политици. Ние редовно провеждаме срещи с хората и получаваме от тях обратна връзка за събитията в техния регион. Вслушвайки се в техния глас, ние можем да определим най-подходящия кандидат и така да защитим интереса им". Цветан Цветанов

***

Докато си поемахме дневната доза Цецомицин, за да не ни треперят ръцете, нещо ни загложди - какви по-точно бяха отношенията на Ценко Чоков с ГЕРБ през годините?

Цветанов във Велико Търново коментира пред медиите изборите в емблематичното село Галиче, чийто бивш кмет-пъдар-шериф-бабаит-феодал Ценко Чоков е в ареста и болен лежи, та го носят до съда на носилка.

Но Цецерон е категоричен: "Моделът на Ценко Чоков в Галиче никога вече няма да се повтори!".

Смели думи, събрани вежди и поглед в бъдещето с мисъл за хората. Това е Цецерон, той другояче не може.

Но какви бяха все пак отношенията на Ценко Чоков с ГЕРБ, защо ни е трудно да си спомним?... Разлистихме пак пожълтелите страници на старите вестници, архивите, документите...

През 2002 г. главният секретар на МВР Бойко Борисов арестува кмета Чоков, защото последният в качеството си на кмет, шериф и помешчик залавяше крадци, които лично подлагаше на телесни наказания и връзване на позорен стълб в центъра на селото. И тогава, както сега, имаше философско-етични разногласия доколко това е хуманно и далновидно.

Борисов тогава арестува Чоков, но ГЕРБ още не съществуваше. Чоков продължи да кметува, да арестува, да раздава правосъдие и да въдворява ред в Галиче според разбиранията си. Днес пак е арестант, и то от "атрактивните". За ареста му Спецпрокуратурата и БОП-а пратиха една сутрин към 150 човека. Оковаха кмета и го прекараха с белезниците през центъра на селото - за да мине и той своята Виа Долороса - като стотиците жертви на личното му правосъдие.

Това е днес. Но какво беше вчера?

Връщаме се в година 2011. Отново е изборно време. В Галиче отново фаворит е Ценко Чоков - вече и той не си знае мандатите.

ВСИЧКИ партии го харесват, защото към онзи момент не съществува в природата и в социума индивид, който да има шансове срещу Ценко Чоков.

БСП го иска, но той тях - НЕ.

Ценко Чоков през 2011 избира да бъде подкрепен от ГЕРБ.

"И аз бях изненадан, когато ми го представиха - коментира тогава пред bTV областният координатор на ГЕРБ Николай Коцев. - И аз бях против. В ГЕРБ има първични избори, самата организация номинира и кандидатира", коментира Николай Коцев, областен координатор на ГЕРБ, гр. Враца.

Областният е изненадан и против, но регионалният координатор на ГЕРБ Стефан Терзийски е на друго мнение: "Моето мнение е, че девет от десет искат него. За нас г-н Чоков е един нормален, почтен, работещ човек, който си изкарва прехраната с работа".

Цитираме още от bTV през 2011, защото е много сладко:

"Хората в селото са единни, че само "лошите" не харесват Ценко. Всички си дават земите под аренда на кмета. А според публикации във вестник "Сега" и земите на починали хора без наследници също минават в негово владение."

Значи 2011 Ценко Чоков е бил почтен работещ човек, от чиято обвързаност с ГЕРБ са се притеснявали единици.

Попитан за подробности - как и защо е одобрена кандидатурата на Чоков? - през 2011 председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов казва, че "хората от региона са го пожелали". Както турчин не е пожелавал хубава Яна, вероятно.

Е, глътнахме си Цецомицинчето, дишането ни се изравни, сърцето заработи бойко, а палачинката се притигани.
1
1547
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД