:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Любомир Минчев: Тъпа селска проява на "Левски ЛУКойл"

"Левски ЛУКойл" победи като гост "Балкан" със 71:60 и поведе с 2-1 във финала (до 3 успеха) на баскетболното първенство.

Това бе първи мач след този в София, прекъснат заради ексцесиите на агитката на футболния "Левски", настанена зад скамейката на ботевградския тим. В него не игра звездата на "Балкан" Христо Захариев, наказан, защото метна бутилка по обстрелващите го от трибуните лумпени. Но пък мачът премина без проблеми, независимо че "Арена Ботевград" бе препълнена. Пак там довечера е двубой №4, а ако "Балкан" го спечели, решаващата пета среща за титлата ще е в столичната зала "Универсиада" пред празни трибуни (това пък е наказанието на "Левски ЛУКойл").

Но коментарите по скандала продължиха. Националният селекционер Любомир Минчев, бивш играч на "Левски", бе краен: "Нещата трябва да се казват, каквито са. Действията и решенията на ръководството на "Левски ЛУКойл" за поставяне на агитката зад пейката на "Балкан" може да се определят с три прости думи: тъпа селска проява. Никой не може да ме убеди, че е случайно. Видял съм неща непосредствено преди мача, които не се знаят и за тях не се говори. Именно те ме карат да си мисля, че е точно така. За мен това е уникален автогол за Тодор Стойков (президента на клуба) и Константин Папазов (треньора)".

А легендата Атанас Голомеев видя причината за напрежението в това, че "ЛУКойл" прехвърли инвестициите си от "ЛУКойл Академик" в новосъздадения "Левски 2014" по средата на сезона, вместо да изчака новото първенство. И прогнозира: "Обединението е между "ЛУКойл" и клуба на Тити (Папазов), който е "Левски 2014". Това не е автентичния "Левски" (б.р. - БК "Левски" сега развива само юношески баскетбол). Но той ще се появи и когато трите клуба се обединят, ще стане нещо по-сериозно".
845
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД