:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Човекът е по-бърз от безпилотната кола

Тази кола с човек на борда е по-бърза от същата кола без навигатор.
Организаторите на състезанията за безпилотни автомобили Roborace проведоха надпревара между професионален състезател и безпилотен автомобил. Автомобилът с човека взе трасето с 24% по-бързо, съобщава Electrek.

Roborace е клас състезания в рамките на състезанията за електрически превозни средства Формула E. В Roborace участват само безпилотни превозни средства. Всички отбори получават еднакви модели, които имат шест конвенционалните камери, две радара, ултразвукови сензори, оптични сензори и цялата информация от тях се обработва от мощни компютри на NVIDIA. Тъй като всичко е еднакво, побеждава този екип, който разработи най-добър алгоритъм за управление.

В допълнение към напълно безпилотни автомобили, организаторите на състезанието разработиха електрически състезателен автомобил DevBot със същите двигатели и сензори, но с кабина за един човек. DevBot е тестов автомобил, предназначен за отстраняване на грешки в софтуера.

Сега на Roborace са провели състезание между DevBot, управляван от професионален пилот (Райън Терек) и стандартен автомобил. Резултат - 1.51 минути срещу 2.18 минути. Има на какво още да се учат автономните коли.

740
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД