:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП поиска касиране на вота в село Галиче

БСП няма да признае резултата от частичните избори за кмет в с. Галиче и поиска вотът да бъде касиран. Изборите в селото, известно с бившия си кмет Ценко Чоков, бяха спечелени от кандидата на ГЕРБ - Страхил Стоянов, само с 26 гласа повече пред издигнатия от БСП Веселин Тушинов. Завръщане на мутренските времена, нагли манипулации, натиск и корпоративен вот, видя в Галиче зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. От ГЕРБ отхвърлиха обвиненията, а депутатът Тома Биков обобщи, че в БСП не са се научили да губят.

Според левицата управляващата партия е манипулирала изборите във врачанското село. След първия тур кандидатът на БСП - Веселин Тушинов, имаше 19 гласа преднина пред номинирания от ГЕРБ Страхил Стоянов. В неделя обаче Стоянов обърна вота в своя полза. В деня на изборите е имало надписване на избирателните списъци, твърдят от БСП. По думите на Тушинов Галиче било единственото село в Северозападна България с положителен прираст. Има хора с постоянен адрес в бившето училище, каза той. Подвижната секция, в която би трябвало да гласуват трудно подвижни избиратели, била използвана за контролиран вот, обявиха още от БСП. Именно гласовете от подвижната секция и тези в ромската махала обърнаха резултата в полза на кандидата на ГЕРБ. А по думите на Кирил Добрев лично бившият кмет Ценко Чоков се обаждал от затвора и управлявал изборния процес.

"Те имат право да искат всичко. Ако имат доказателства, нека да ги предоставят на органите на реда, но това, което аз чух от тях, са слухове. Основната им теза е, че са дописвани хора. Няма такова нещо", отговори Тома Биков. Цветомир Паунов (ГЕРБ) определи като внушения дописването на хора в списъците за гласуване. "Категорично заявявам, че извън единични случаи на двама-трима души, длъжностни лица, няма други такива случаи", каза той.

БСП ще иска и касиране на изборите в с. Беден, община Девин, където спечели също кандидатът на ГЕРБ - Стоян Настанлиев, с 9 гласа преднина пред Николай Димов (БСП). На първия тур Димов водеше пред Настанлиев с 12 гласа. Според БСП там кметът на община Девин е "дежурил" пред изборните секции и е развеждал "избиратели" с личния си автомобил, а собственик на военен цех заплашвал служителите си, че ако не гласуват за ГЕРБ, ще бъде принуден да затвори цеха и те ще останат без работа. БСП ще изпратят сигнал до прокуратурата и ще пишат писмо до европейските институции.

847
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД