:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сирия призна Абхазия и Южна Осетия

Раул Хаджимба
Сирия призна независимостта на отцепилите се грузински области Абхазия и Южна Осетия, се казва в съобщение на МВнР в Дамаск, информира РИА "Новости". Абхазкият президент Раул Хаджимба потвърди, че страната му е установила дипломатически отношения със Сирия, както и взаимно признаване и установяване на дипломатически отношения на ниво посланици. Южна Осетия и Абхазия се отделиха от Грузия през 2008 г. след петдневна руско-грузинска война, която Тбилиси загуби. Грузия не признава тяхната независимост и ги счита за окупирани от Русия. Досега независимостта на Южна Осетия е призната от Русия, Никарагуа, Венецуела, Вануату, Тувалу и други.

В същото време бе съобщено, че сирийски бежанци от бившите бунтовнически райони от Източна Гута намират убежище в опразнения Африн. Около 35 000 души от други райони на Сирия са намерили убежище в опразнения от кюрдите град след турската военна операция. Някои живеят в бежански лагери в района, а други се заселват в празните къщи, част от които са полуразрушени. Между тях има както бунтовници с техните семейства, така и цивилни, преместени съгласно "помирителни" споразумения.



776
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД