:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 244
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Радикализиран затворник окървави Лиеж

С викове "Аллах е велик" мъжът уби 3-ма души, сред които две полицайки
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Белгийски полицаи оглеждат мястото в град Лиеж, където се разрази стрелба вчера и бяха убити 3-ма души, сред които две полицайки.
Мъж уби трима души в източния белгийски град Лиеж, след което беше ликвидиран от органите на реда, предадоха информационните агенции. Две от жертвите са жени полицайки, а третият убит е случаен гражданин, който се е намирал в района на инцидента. При престрелката са ранени още двама служители на реда.

С викове "Аллах е велик" мъжът, който според тв канала ЕрТиЕл се казва Бенжамен Ерман и е роден през 1982 г., започнал да стреля по кафене в центъра на града преди обед. На мястото веднага пристигнала полицията, но нападателят атакувал униформените с нож, след което взел оръжията им и отново открил стрелба. Убил двете полицайки, след което успял да застреля и 22-годишен мъж, който седял на пасажерското място в паркиран наблизо автомобил. Стрелецът тръгнал към близко училище, където взел за кратко за заложничка чистачка. Тежковъоръжени полицаи пристигнали, като мъжът започнал да стреля и по тях - успял да ги рани в краката, преди да го ликвидират. Децата са били изведени бързо и безопасно от учебното заведение.

Белгийската полиция обяви, че инцидентът е терористичен акт и прокуратурата го разследва като такъв. Мотивите на нападателя до късно снощи не бяха ясни. Според тв канала ЕрТиЕл мъжът излязъл в понеделник от затвора, където е излежавал присъда за наркотрафик. Той бил пуснат в отпуск за няколко дни. Смята се, че се е радикализирал зад решетките.

Кралят на Белгия Филип, премиерът Шарл Мишел и вътрешният министър Ян Ямбон пристигнаха в Лиеж. Ямбон обяви, че няма да бъде променяно нивото на заплаха от тероризъм в Белгия въпреки трагичния инцидент.

НА СВОБОДА

Франция ще пусне от затвора около 40 души, осъдени за тероризъм, обяви прокурорът за борба с тероризма Франсоа Молен в интервю за тв канала БиЕмЕф. Те ще бъдат освободени през тази година и в началото на следващата година. Интегрирането в обществото на онези, които не са се покаяли за деянията си, ще бъде много сложно. Прокурорът Молен предупреди, че Франция все още е изправена пред значителна заплаха от привърженици на терористичната групировка "Ислямска държава", сред които има много френски граждани. Според прокуратурата за борба с тероризма между 600 и 700 френски екстремисти остават в областите на Ирак и Сирия под контрола на "Ислямска държава", като не е изключено доста от тях да са вече убити.
4
1167
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
29 Май 2018 20:15
Да, "гостите" надигат все повече глава. Колкото повече стават те, толкоз повече кървища ще се леят.

А след определена критична граница, ще има и "качествен скок" - ще се стигне до военни действия.
30 Май 2018 00:11
Нарадикализирал се е хубавичко зад решетките, което въобще не е било пречка да бъде пуснат в отпуска. Так держать, таварищи! Толерантност му е майката!
30 Май 2018 00:11
Нарадикализирал се е хубавичко зад решетките, което въобще не е било пречка да бъде пуснат в отпуска. Так держать, таварищи! Толерантност му е майката!
30 Май 2018 07:10
Мотивите на нападателя до късно снощи не бяха ясни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД