:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

TRUCK EXPO 2018 събира в Лесново най-модерните камиони

Снимка: ААП
Посетитителите на TRUCK EXPO 2018 ще видят над 600 тежкотоварни автомобила, 20 от които се показват за първи път, обявиха организаторите на международното изложение.
Повече от 600 eкспоната, 54 фирми изложители, над 20 премиери - това ще видят посетителите на международното изложение TRUCK EXPO 2018, което ще се проведе от 7 до 9 юни. Ще бъдат представени над 100 бранда - или близо 90% от бизнеса на тежкотоварните превози, като тази година ще има и товарни мотоциклети, съобщи Георги Загоров от Асоциацията на автомобилните производители (АAП), която е организатор на TRUCK EXPO.

Тазгодишното автоизложение ще покаже много технологични новости - системи за намаляване на разхода на гориво, за предотвратяване на критични ситуации на пътя и т.н. Сред тях са система за следене на осевата линия, която предупреждава шофьора, че камионът е излязъл от лентата за движение, и така може да предотврати тежък инцидент, и система за аварийно спиране, която засича опасна близост с друго превозно средство или препятствие и задейства софтуери, които улесняват спирането, разказаха организаторите на TRUCK EXPO 2018 на специална пресконференция вчера. Входът за изложението ще е безплатен, необходима е само регистрация на сайта https://www.truckexpo.eu/visitors/registration.html.

Асоциацията на автомобилните производители предлага да се създаде ефективна статистика за автомобилите - регистър, който да включва марка, модел, възраст и екокатегория", съобщи Татяна Груева, изпълнителен директор на ААП. Асоциацията лансира идеята за създаване на Закон за превозните средства, който да уреди целия живот на автомобила - от сглобяването му през регистрацията и ремонтите до излизането му от употреба. "Настояваме за регламентиране на сервизната дейност, за ефективни технически прегледи и за промяна в Закона за местните данъци и такси, така че замърсяващите МПС-та да плащат повече, а чистите - по-малко от сега", обясни Груева.





1297
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД