:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 361
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Георги Братоев се размина с тежка контузия

Не трябва да има очаквания към нас, каза капитанът Виктор Йосифов след загубата от Австралия в София
СНИМКА: "СПОРТАЛ"
Георги Братоев бе изнесен на носилка под аплодисментите на феновете в "Арена Армеец".
Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Братоев се размина с тежка контузия, след като падна лошо по време на мача с Австралия в Лигата на нациите. България загуби с 0:3 (-23, -23, -24). Братоев падна при 7:6 в третия гейм, като остана дълго на пода, а после бе изнесен на носилка от залата. В болницата се оказа, че има само изкълчване на глезена, без счупване или скъсани връзки. Все още не е ясно все пак колко време ще отсъства разпределителят.

А загубата от аутсайдера Австралия бе втора поред за нашите в "Арена Армеец", което ги остави на последно място в гр.5 с 1 точка преди мача с Русия късно снощи. Срещу "кенгурата" националите отново имаха проблеми в атака и на сервис. В третия гейм те водеха с 24:22, но го загубиха. В първия мач в София националите паднаха с 2:3 (-17, 23, -23, 22, -12) от Сърбия, като пропиляха аванс от 4 т. в тайбрека и два поредни мачбола.

Селекционерът Пламен Константинов обясни, че тимът не е подценил Австралия. Според него проблемът е, че няма кой да завършва атаките, а България на практика е играла без диагонал, тъй като Николай Учиков не се е представил добре.

"Нямаше подценяване. Искахме да икономисаме малко сили в този мач. Очаквах да се върнем в мача в третия гейм, но не се получи. Имаме проблем - нямаме кой да завърши. Боян (б.р. - Йорданов) не може - има травма. Надяваме се за следващия уикенд да е по-добре и да може да играе. Учиков не игра добре. Играем без диагонал. Подобно на мача със Сърбия, пак водим и не завършваме", каза Константинов.

Капитанът Виктор Йосифов пък смята, че към тима не трябва да има големи очаквания, независимо че България е първият отбор, победен от Австралия в Лигата на нациите, и то като домакин.

"Стартирахме с различен състав от това, което бяхме в последните мачове. Имаше много нови момчета, които нямат опит и бяха малко смутени. Когато тръгне така мачът е трудно да се пренастроиш. В третия гейм не можахме да обърнем резултата, не можем да си затваряме геймовете. Сервисът трябва да си го намерим на тренировки, това е индивидуален елемент. Мисля, че очаквания не би трябвало да има. Реално нивото на нашия отбор е това, което видяхме в този мач. Топотбор като Сърбия идва и бие с резервите. Отбори като нашия се борят и играят, но не успяват да бият. Така че да имаме очаквания е напълно грешно", каза той.

В общото класиране в Лигата преди снощния мач с Русия България е 10-а, с 2 победи, 3 загуби и 6 т. Лидери с по 15 т. са Полша и САЩ, а Бразилия е 3-а с 13.
1011
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД