:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,414,014
Активни 102
Страници 4,881
За един ден 1,302,066
Чело в чело

Да се надяваме на убийства от ревност по цял свят!

Третият президент сега, с когото ГЕРБ има възможност да управлява, е господин Радев.
Антон Хекимян, bTV: Седмицата завърши с показен разстрел в центъра на "Слънчев бряг", притеснява ли ви това, че в началото на сезона има куршуми вместо туристи?

Цветан Цветанов, ПГ ГЕРБ: Предприети са необходимите мерки от страна на МВР и смятам, че този действително тежък инцидент по някакъв начин може да бъде изтълкуван различно. Но тук поне от това, което беше казано от специализираните органи, е, че тук става въпрос за ревност. И това е изцяло такъв случай, който, надявам се, че се случват по цял свят, има го и тук, в България. (...)

АХ: "Каруцата се тегли към автокрация и диалог липсва" (цитат от президента Радев, б.р.) - така ли е, г-н Цветанов?

ЦЦ, ПГ ГЕРБ: Г-н Хекимян, аз ще дам един период, в периода, в който управлява премиерът Борисов - първи, втори и трети мандат, във всички тези години ние сме имали възможността ние да имаме управление, което да бъде в, така, координация и взаимно участие, и на различни президенти в президентската институция. Първият президент, в който ГЕРБ имаше възможността да управлява, това беше Георги Първанов. След това беше Росен Плевнелиев и сега е г-н Радев. Нека да направим една съпоставка за противоречията, които са възниквали по време на тези управления. И мога да ви кажа, че премиерът Борисов винаги е бил на вариант да работи заедно с президентската институция - и всички институции в България трябва да работят заедно! Това, че президентът Радев, почувствайки се изолиран от европейската политика, почувствайки се изолиран въобще от световната политика, той концентрира вниманието си на това противоречие и това противопоставяне, което цели умишлено, за да го има челен сблъсък с министър-председателя или с парламента на страната.

АХ: А този челен сблъсък не го ли поемате вие като основно острие от страна на ГЕРБ, което се противопоставя на Румен Радев?

ЦЦ: Не, не. Вижте. Виждате, че противопоставянето, ако така приемем вашето изказване - за това противопоставяне, нали разбирате, че ГЕРБ е реагирала винаги след изказване на Румен Радев. ГЕРБ не е реагирала преди изказване на Румен Радев. От тази гледна точка търсете причината за всичко това, което се случва днес и за тази нарушена комуникация между институциите не в парламента, не в Министерския съвет, а в президентството.

АХ: Е, добре, но президентът казва - не ме уведомиха за срещата с Ердоган, не ме уведомяват за срещата с Русия. Това не показва ли разнопосочно като политика отношение от страна на Министерския съвет и на президента към чуждите държави, посланията, които отправяме... (Г-н Хекимян се е заразил с ораторския вирус на Цецерон - б.р.)

ЦЦ: Вижте. Както премиерът, за което анонсира президентът Радев, намира време някой път да мине в парламента и да изпием едно кафе на Председателски съвет, президентът е в правото си също да намери начин да покани или министър-председателя, или да дойде в парламента да изпием по едно кафе и да можем действително да говорим за националните приоритети и за това, което трябва да помогнем на държавата ни. Това е нашата Родина!

АХ: Ама вие го каните или чакате той да ви покани на кафе?

ЦЦ: Не, просто понеже виждате, че той използва всякакви възможни случки, случили се преди няколко месеца, за да може отново да нажежава обстановката - а времето е съвсем различно. То е толкова динамично! Западните Балкани - вие видяхте ли какво каза президентът? Той каза - Западните Балкани, тази енергия, ако може, така да се сложи и за вътрешнополитически план - ма тази енергия, която се даде за Западните Балкани, това е нашият регион! Това не е някъде далече. Това са нашите съседи. И когато премиерът Борисов сложи фокус на европейските лидери след петнайсет години, след Балканската среща, която беше 2003 г., вие сами разбирате, че това означава перспектива и за България - с транспортните коридори, които трябва да бъдат развити, икономиката и стандартът, който трябва да бъде повишаван във всички тези държави, включително и в България.

АХ: Още ли смятате, че от президентската институция нищо не зависи - най-добре е да си президент и само да стоиш отстрани и да критикуваш. Така ли приемате тази институция?

ЦЦ: Вижте, конституцията много ясно е разписала правомощията на всяка една от институциите. Разделението на властите допринася, за да може действително да има развито демократично общество.

***

Послепис. За съжаление голият текст не може да предаде нюансите в интонациите на г-н Цветанов. Представете си загрижен държавнически тон на човек, който с болка и учудване недоумява как може да съществуват хора, които не разбират колко е важно всички да работим заедно за просперитета на България.

4
2659
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
05 Юни 2018 02:04
слаб финал.
а цвико ез южуал дава толкова възможности
05 Юни 2018 07:26
И това е изцяло такъв случай, който, надявам се, че се случват по цял свят,


При челен удар с г-н Цветанов, той направо ще ви разцепи!
05 Юни 2018 08:05
The morаl of the fable: Сега ГЕРБ има възможност да управлява В господин Радев. Най-уютно му беше В господин Плевнелиев.

Гаче герберите са глисти.
05 Юни 2018 09:03
Гаче герберите са глисти.


Проблемът с глистите (аскаридоза) не е от обсъжданите с охота. Неприятно и неудобно е да се изрича, защото за всеки е ясен пътят на заразата
Уви, налага се!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД