:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Звезда на "Манчестър С" остана извън състава на Германия

Вратарят Нойер ще е капитан на световните шампиони в Русия
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Част от германските национали разговарят с канцлера на страната Ангела Меркел, която пристигна на посещение на лагера на бундестима в Епан (Ит), за да окуражи играчите в навечерието на световното първенство. В групичката при Меркел е и капитанът Мануел Нойер (вторият от дясно на ляво), който вече е спокоен, тъй като попадна в състава за турнира в Русия.
Звездата на "Манчестър Сити" Лeрой Сане няма да играе за Германия на световното първенство, след като изненадващо отпадна от състава. 22-годишният футболист вкара 14 гола и направи 19 асистенции в 49 мача за английския тим във всички турнири. Бе избран и за най-добър млад играч във Висшата лига от Асоциацията на професионалните футболисти. Освен него от бундестима отпадат още Бернд Лено, Йонатан Та и Нилс Петерсен.

Селекционерът на Германия Йоахим Льов обясни, че е предпочел Юлиан Брант от "Байер" пред Сане. В тима е и Мануел Нойер, който не игра почти цял сезон за "Байерн" заради контузия. От германския футболен съюз съобщиха, че той ще е капитан на отбора в Русия. Марко Ройс, който изигра едва 15 мача за "Борусия" (Д) заради травма, също е в състава.

"Със сигурност има и по-добри дни за един треньор, защото трябва да изпратя четирима добри играчи вкъщи. Беше оспорван двубой между Сане и Брант. И двамата имат качества. Брант изигра добри мачове за Купата на конфедерациите, представя се добре и на тренировките. Сане е огромен талант, няма съмнение, той ще е с нас от септември", каза Льов.

Дания пък остана без нападателя Никлас Бендтнер, който има контузия в адуктор и няма да може да се възстанови за началото на световното. 30-годишният играч тренираше с тима, но в крайна сметка няма да пътува за Русия. От състава отпадна и Андреас Бйеланд.

Белгия също обяви окончателния състав от 23-ма играчи. В него е Венсан Компани, който получи контузия в мача с Португалия в събота. Нападателят Кристиан Бентеке обаче няма да пътува за Русия, а другите, оставени извън отбора, са Джордан Лукаку, Кристиян Кабаселе и Матс Селс.



РЕКОРД

Защитникът на Мексико Рафаел Маркес ще играе на пето световно първенство. 39-годишният футболист изравнява постижението на сънародника си Антонио Карбахал, Лотар Матеус и Джанлуиджи Буфон, които също са били на пет мондиала. От тях само Буфон не е играл и в 5-те първенства, тъй като бе резерва във Франция`98.
1222
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД