:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 211
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Колонка на Amazon може да изпрати записи от дома ви

Колонката на Амазон прави непозволени неща.
Смартколона Amazon Echo Dot записа разговорите на потребители и изпрати записа без разрешение на техен приятел, съобщава Ars Technica. Представители на Amazon обясняват това с "грешка в системата за разпознаване на реч" - няколко фрази са били разпознати неправилно и са довели до неправомерни команди към гласовия асистент.

Amazon Echo Dot е интелигентен високоговорител, който може да действа като гласов асистент, както и да контролира други устройства в дома. Уредът слуша разговорите в дома и чака гласовата команда "Алекса". Когато разпознае командата, колоната насочва записа на речта към сървърите на Amazon, които я анализират и разпознават командите.

Жител на Портланд, Орегон в САЩ, заяви, че един от служителите на компанията му е получил запис на разговор, направен в дома му. Инженерите на Amazon анализираха записите на устройството и потвърдиха за проблема.

Какво е станало? Колоната е чула дума, която е приела като команда за активиране. След това в хода на разговорите вкъщи една фраза е била възприета неправилно като "Изпрати съобщение". След това колоната е попитала на кого да изпрати записа, а хората в това време са споменали името на получателя. Колоната е попитала дали правилно е разбрала и е схванала друга част от разговора в къщата като положителен отговор. Amazon обещаха да работят да се намали вероятността от повторение на подобен инцидент.

Досега ред специалисти са използвали несъвършенствата в алгоритмите за разпознаване на реч на гласовите помощници. Китайски експерти примерно са се научили да им дават безшумни команди с помощта на ултразвук. Американски учени също успяха да вкарат в помощника гласови записи, неуловими за човешкото ухо.
979
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД