:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 571
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ким уволни трима висши военни преди срещата с Тръмп

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани твърди, че президентът можел да се самопомилва за руската намеса в президентските избори в САЩ, но нямало да го направи.
Тримата най-висши севернокорейски военни са били освободени от постовете си, заяви високопоставен представител на правителството на САЩ, предаде Си Ен Ен. Това е станало в навечерието на планираната историческа среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун на 12 юни в Сингапур. Служители на администрацията на Тръмп смятат, че са възникнали разногласия в севернокорейските въоръжени сили за подхода на Ким към Южна Корея и Съединените щати. Южнокорейската агенция Йонхап съобщи, цитирайки неназован източник от южнокорейското разузнаване, че в Северна Корея са били освободени министърът на народните въоръжени сили ген. Пак Йон Сик и началникът на генералния щаб на Корейската народна армия (КНА) И Мьон Су. На техни места са били назначени съответно заместниците им Но Гуан Чхол и И Йон Гил. Директорът на Главното политическо бюро на КНА - Ким Чен Гак, е бил сменен с армейски генерал Ким Су Пил - нещо, което е било потвърдено от севернокорейските държавни медии още миналия месец.

Междувременно агенция РИА "Новости" съобщи, че руският президент Владимир Путин може да се срещне с Ким Чен Ун през септември във Владивосток, в руския Далечен изток. Зам.-председателят на Държавната дума Иван Мелников каза на среща със севернокорейски депутати, че се очаква Ким да направи официално посещение в Русия през септември в рамките на Източния икономически форум.

ПОЗИЦИЯ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно има властта да се помилва сам в аферата за евентуалната намеса на Русия на изборите през 2016 г., но не възнамерява да го направи, заяви представителят на неговия юридически екип Руди Джулиани, цитиран от американските медии. Той коментира, че "политическите последствия от това ще бъдат тежки, защото помилването на други хора е едно нещо, а помилването на себе си е друго. Пред Си Ен Ен лидерът на републиканското мнозинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти изтъкна, че никой президент не следва да се помилва сам.
1207
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД