:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 430
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ прибират дипломатите си от Китай заради мистериозни звукови атаки

Източниците на акустичното облъчване продължават да са неясни
Снимка: Държавен департамент на САЩ
Американските дипломати, работещи в генералното консулство на САЩ в Гуанджоу, са най-потърпевши от мистериозните звукови атаки.
САЩ изтеглят дипломати от Китай, след като медицински изследвания са показали, че те са станали обект на мистериозни външни въздействия, съобщиха от Държавния департамент, цитиран от информационните агенции. Най-засегнати са американските представители, работещи в генералното консулство в Гуанджоу. От края на месец май те се оплакват от главоболие, гадене, безсъние и усещания за необичайни звуци и вибрации. Един от дипломатите е диагностициран с лека мозъчна травма. Държавният департамент на САЩ ще изпрати медицински екип, който да изследва дипломатите на място. Ведомството призова "всеки служител, забелязал притеснителни симптоми или просто пожелал, да се изследва". Евакуираните от Китай американски дипломати са изследвани в Университета на Пенсилвания.

Това е второ мистериозно акустично нападение срещу американски дипломати. През 2016 г. 24-ма дипломати бяха изтеглени от мисията на САЩ в кубинската столица Хавана, след като имаха подобни оплаквания. Тогава не стана ясен източникът на звуковото облъчване. На изслушване в Комисията по външни работи в Конгреса държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че симптомите на част от служители в Гуанджоу силно напомнят на тези в Куба. "При инцидента в Гуанджоу медицинските данни са много сходни със симптомите на дипломатите ни в Куба. Затова изпращаме медицински екип на терен. Все още изясняваме какво се е случило в Хавана и Китай. Помолихме китайското правителство за съдействие и те заявиха, че ще изпълнят задълженията си по Виенската конвенция да се погрижат за нашите дипломати", коментира преди дни Помпео. Властта в Пекин не е открила нищо нередно и твърди, че не може да обясни източника на звуковите атаки срещу американците. През май външният министър на Китай Уанг И определи инцидента през май като "индивидуален случай", който се надява да не бъде "преувеличаван, усложняван и дори политизиран".

--------------

 --------------
"Медицински тестове показаха, че служителите в дипломатическата мисия са засегнати от необясними външни въздействия", съобщи говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.
11
2129
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
07 Юни 2018 19:59
Разбирам въпросните звукови атаки да са извън обхвата на човешкото ухо, ама да бяха довели едно куче в посолството и веднага щяха да засекат дали има проблем.
Да не говорим, че екектроника за $100 също може да записва всякакви излъчвания.
07 Юни 2018 20:05
Обява в Госдепа....търсим глухи дипломати за работа в Куба, Китай, КНДР и др...
07 Юни 2018 20:12
Накрая да не се окаже,че са жертва на собствените си машинарии за разузнаване с които тъпчат посолствата.
07 Юни 2018 20:34
Накрая да не се окаже,че са жертва на собствените си машинарии за разузнаване с които тъпчат посолствата.

Може пък толкоз да са им чувствителни ушите, че само те ги чуват - е, понякога и канадците.
Всички останали дипломати са глухи!
07 Юни 2018 20:38
Много проклето тва Жуже, ей...
Скара САЩ с Китай...

Представяте ли си, ако Жужето не беше Жуже, а беше Великан, кви по-големи поразии щеше да прави!?
08 Юни 2018 00:06
накрая ще излезе, че супер-дупер подслушвателните им устройства имат дефект.. ама няма да признаят..
...
08 Юни 2018 04:58
Толкова много се пише за умствено заболелите УСА дипломати, че ми иде да регистрирам фондация за тяхна подкрепа. Да си плащат мозъчното лечение!
Ако се види че има полза, лечението може да се приложи и към началниците на болните дипломати, и към началниците на началниците и т.н.
08 Юни 2018 09:38
А ние в България какво да кажем, сутрн като станем и по небето едни дълги бели ивици от самолети, пръскащи ни с какво ли не.
Всяко действие има равно по сила, но обратно по посока противодействие.
Щом американците ни пръскат, че да измираме, допустимо е и тях да ги гтретират като бройлери.
Вече домати не останаха по градините, едно време бабите ги отглеждаха поголовно и то все хублави растения по два метра, а сега още по средата на юни и всичко увяхва и посърва, остават само тези, които са в парник, това какво говори, че някой тайно ни пръска отгоре.
08 Юни 2018 10:58
LAIO07 Юни 2018 19:59
Разбирам въпросните звукови атаки да са извън обхвата на човешкото ухо, ама да бяха довели едно куче в посолството и веднага щяха да засекат дали има проблем.
Да не говорим, че екектроника за $100 също може да записва всякакви излъчвания.

Съвсем правилно! Толкова хора са прегледали, но как решиха, че са жертва на облъчване, а не на психическо натоварване? И откъде решиха, че източникът на излъчването е външен? При това без да ползват никаква апаратура. А много лесно могат да засекат източника и да предоставят по-сериозни доказателства от оплакванията на няколко служителя.
08 Юни 2018 17:23
Шефът към работника:
-Защо закъсня днес за работа?
-Ударих си главата във възглавницата и изпаднах в безсъзнание за 2 часа!
09 Юни 2018 12:15
Дрънкат оръжия преди Сингапур.
Ще обработват Кимчо, както Горбачов и Елцин.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД