:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 444
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

НСИ коригира нагоре ръста на БВП



за първото тримесечие на 2018 г. Икономиката на България е нараснала с 3.6% за година при 3.5% според предварителните данни. В сравнение с последното тримесечие на 2017 г. БВП се е увеличил с 0.9%, което също сочи лека корекция нагоре с 0.1 процентни пункта спрямо предварителните данни. Това показва, че икономиката на страната отново се ускорява, след като и на тримесечна, и на годишна база леко се забави през последното тримесечие на миналата година. БВП през първото тримесечие е достигнал 21.47 млрд. лева, а преизчислен в евро - 10.98 млрд. евро, като на глава от населението се падат 1558 евро.



Граждански сдружения са категорично против



да се разглежда нова цена на парното и топлата вода, докато не стане окончателно ясна новата цена на природния газ. Това стана ясно при вчерашното обществено обсъждане на новите цени в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Хората са недоволни, защото не се предвижда ново обществено обсъждане на цените, след като на 12 юни окончателно стане ясна новата цена на природния газ. Очакванията са цената да скочи с 16 на сто. Сдруженията настояват държавният регулатор, по изключение, да насрочи извънредно обществено заседание на 14 юни, на което публично да стане ясно как са определени новите цени от юли.
1287
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД