:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бегълците от Софийския затвор живели цял месец в Ботевград

Носили им храна за 200-300 лв. всяка седмица, но полицията не ги засякла
СНИМКА: АРХИВ "СЕГА"
В малкия Ботевград полицията се е затруднила да намери бегълците, въпреки че е знаела, че са там.
Избягалият затворник Владимир Пелов, който бе застрелян в центъра на Ботевград преди два дни, се е укривал в апартамент в града близо месец, съобщи Нова телевизия. С него е бил и другият беглец - Радослав Колев. В момента той е в неизвестност, а от МВР обявиха, че продължават да го издирват.

Според Нова телевизия Пелов и Колев са живели в апартамент на вдовицата на близък приятел на първия. Мъжът се е самоубил преди години, след като е бил обвинен в двойно убийство. В апартамента останали да живеят детето и съпругата му, с която Пелов бил интимен преди години. Жилището бе претърсено от полицията след престрелката, в която загина избягалият затворник. Бе обявено, че там са намерени боеприпаси, но от МВР не съобщиха защо претърсват апартамента.

Свидетел разказа пред bTV, че Пелов го е заплашил с пистолет и му е наредил всяка седмица да пазарува храна за апартамента. "С влизането той ми насочи пистолет и аз нямах избор. Разберете ме. Той ми каза, че всяка събота между 2 и 3 часа трябва да бъда там. Той ме заплаши. Каза ми да ходя всяка събота да пазарувам, да пазарувам страшно много неща, за по 200-300 лв. запасяваше хладилника. Знам, че излиза нощно време, но какво прави и къде ходи, не знам", разказа анонимният мъж.

Двамата бегълци са отишли в апартамента в края на април, т.е. около месец след бягството и са си тръгнали преди няколко дни. След това обаче Пелов се върнал, вероятно за да уреди сметките си с другия участник в стрелбата от вторник - Марио Панчев. Според разследващите той е застрелял Пелов, след като се скарали за пари.

Панчев също бе ранен с два куршума и в момента е в "Пирогов" в тежко състояние. Той е единственият пряк очевидец на стрелбата, но МВР все още не може да го разпита. Според бивш съкилийник на Пелов - Панчев е свидетелствал по дело срещу него и беглецът е бил осъден на база на тези показания. "Панчев и още един, двамата са дали показания срещу Владо и са го набедили за убийството на двамата ромски братя Цеци и Марко, които през 2016 г. март месец бяха застреляни на паркинг пред едно казино в Ботевград", обясни мъжът. Това дело така и не приключи окончателно.

Засега няма официално потвърждение дали двамата бегълци са били във въпросното жилище. От полицията обаче заявиха, че са имали оперативна информация, че Пелов е в района на Ботевград от около месец. Разследващите заявиха, че са провеждали няколко неуспешни акции в опит да го заловят. Едно от оправданията беше, че издирваният променил външния си вид - пуснал брада и ходел с шапка и качулка. Премиерът Бойко Борисов уточни, че Пелов се измъквал от засадите 4-5 пъти.



КРИТИКИ

Румен Миланов, бивш директор на НСБОП, пред Нова телевизия:

"Фактите показват, че полицията не си е свършила работата...Твърде логична му е постъпката му да се прибере там, където има връзки...Нима не може да бъдат установени кои са му неговите връзки... да се види покупателната им способност, те купуват там повече продукти."



Николай Радулов, бивш секретар на МВР, пред bTV

"Той би трябвало да изглежда двойно по-подзорителен, защото се вписва в общия образ на джихадистите, би трябвало да привлича внимание повече, отколкото ако се разхожда със собствената си физиономия, пък една брада в градче, в което си се родил и си живял, не е средството, с което да станеш неузнаваем."





3
2231
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Юни 2018 07:19
https://www.youtube.com/watch?v=VjVe5r7tfvk
Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
08 Юни 2018 14:11
Eй тва е държава. Бягаш от затвора, отиваш си вкъщи и полицията не те закача. Закривай!
10 Юни 2018 08:04
Със здраве си харчете повишените си заплати и тлъстите бонуси. Халал да са ви.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД